News55

Det skiljer katt- och hundmänniskor åt

Så stor skillnad är det i pris för djurvård
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 04 sep. 2023Publicerad: 04 sep. 2023

Föredrar du katter eller hundar? Din preferens kan säga något om din personlighet, enligt forskare i USA. Det rapporterar Kurera.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Forskare från Carroll University i Wisconsin, USA, samlade 418 studenter som först fick uppge om de såg sig själva som “hundmänniskor” eller “kattmänniskor”. Därefter fick de göra ett personlighetstest.

Kattmänniskorna fick högre poäng inom generell intelligens, logiskt och abstrakt tänkande, skriver Kurera. Studien visade även att de var mer introverta, öppensinnade och känsliga.

De som identifierade sig som hundmänniskor tenderade istället att vara mer extroverta, sociala och energiska. De tenderade även att vara mer samvetsgranna och noggranna med att följa regler.

Professor Denise Guastello, medförfattare till studien, menar att det är vettigt att hundpersoner är mer utåtriktade och livliga. De behöver ofta vara utomhus och gå promenader med sina hundar och chansen är stor att de träffar andra hundägare och människor generellt.

“Om du är mer introvert och känslig kanske du är mer hemma och läser en bok och din katt behöver inte gå ut och promenera”, säger Guastello.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS