News55

Hunden och katten går före släkt och vänner

En kvinna sitter i soffan med hundar och en katt. Många amerikanska hund- och kattägare stannar hellre hemma och hänger med sina husdjur än umgås med familj och vänner
Många amerikanska hund- och kattägare stannar hellre hemma och hänger med sina husdjur än umgås med familj och vänner. (Foto: Unsplash)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 01 okt. 2024Publicerad: 01 okt. 2024

Här umgås de hellre med sin hund eller katt än med familj och vänner, det visar en ny undersökning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nästan hälften av de amerikanska husdjursägarna har ändrat planer för att de hellre vill stanna hemma med sina husdjur, det rapporterar New York Post

Det visar en ny undersökning bland 2 000 katt- och hundägare, som även visar att i genomsnitt 48 procent har ändrat sina planer med familj och vänner fem gånger under sitt husdjurs liv.     

Stannat hemma från jobbet

Dessutom erkänner 30 procent av de amerikanska hund- och kattägarna att de till och med har sjukanmält sig bara för att stanna hemma med sina husdjur, och de har i genomsnitt gjort det fyra gånger sedan de fick hem sina djur.

Nästan alla hund- och kattägare som svarat, hela 97 procent, anser att deras husdjur är en familjemedlem och 99 procent anser att det är viktigt att visa dem kärlek och uppskattning varje dag.

Hussar och mattar visar sin kärlek genom att prata med sina husdjur, de gör det i genomsnitt elva gånger per dag.

De myser också med sina husdjur, det gör de i genomsnitt tio gånger, husdjuren får även att klappar eller massage i genomsnitt tio gånger om dagen.

Nästan två av fem, 37 procent, av alla hussar och mattar rapporterar att deras favoritsätt att knyta an till sitt husdjur är att mysa eller ta en tupplur tillsammans på soffan eller i sängen. 

ANNONS

Hund- och kattägarna som svarat på undersökningen rapporterar även att de i genomsnitt spelar spel med sina husdjur sju gånger om dagen, kallar dem för smeknamn tio gånger och sjunger för dem ungefär fem gånger.

ANNONS

Husdjurens näring

När hussarna och mattarna inte spenderar tid tillsammans med sina hundar och katter, dominerar deras husdjur deras tankar. De tänker på sina husdjur fyra gånger om dagen.

Undersökningen visar också att 39 procent av husdjursägarna oroar sig över sitt husdjurs näring minst en gång om dagen, och 22 procent uppger att de tänker på det flera gånger om dagen.

Undersökningen administrerades och genomfördes online av Talker Research mellan 24 och 30 augusti 2024, på uppdrag av hund- och kattfodermärket Nutrish.

Den visar att 40 procent av husdjursägarna anser att näring är den aspekt av sitt husdjurs välbefinnande som de tycker är viktigast.

Vad hundar och katter vill äta

De flesta husdjursägare, 51 procent, ger sitt husdjur både torr- och våtfoder. När det gäller kattägarna ger 61 procent av dem både torr- och våtfoder, enligt undersökningen tenderar katter att föredra våtfoder.

ANNONS

Katter och hundar tycker också om olika saker, undersökningen visar att 44 procent av hundarna oftast äter kyckling, 31 procent äter oftast nötkött och 30 procent äter bacon,.

Bland katter föredrar 57 procent kyckling, 43 procent föredrar lax och 18 procent föredrar kalkon.

”Emellan att skölja över dem med kärlek och tillgivenhet och ägna särskild uppmärksamhet åt deras näringsbehov, är det tydligt att katt- och hundägare tar sina husdjursäganden på allvar”, säger Preston Buff till New York Post.

Han är styrelsecertifierad djurnäringsforskare som arbetar som huvudforskare inom näringslära och djursäkerhet på Post Consumer Brands, som tillverkar Nutrish. 

Hundägare bryr sig mer om sina hundar än sig själva

Sju av tio hundägare bryr sig mer om sin hunds hälsa och lycka än om sin egen, det visar en studie som också visar att hussar och mattar vet ganska lite om vad deras pälsklingar behöver äta.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS