News55

Hundägare bryr sig mer om sina hundar än sig själva

Enligt en studie bryr som en majoritet av hundägare mer om sin hund än om sig själva
Enligt en studie bryr som en majoritet av hundägare mer om sin hund än om sig själva. (Foto: Unsplash)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 18 sep. 2024Publicerad: 18 sep. 2024

Sju av tio hundägare bryr sig mer om sin hunds hälsa och lycka än om sin egen, det visar en studie som också visar att hussar och mattar vet ganska lite om vad deras pälsklingar behöver äta.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Talesättet att hunden är människans bästa vän verkar stämma väldigt väl, det visar en studie som gjorts bland 2 000 hundägare, skriver The Sun.

Enligt studien prioriterar 73 procent av hundägarna sin hunds behov av träning framför sitt eget. När det gäller läkar- och veterinärbesök sätter hundägarna också sin hunds behov framför sitt eget.

För ett icke livshotande tillstånd uppskattar hundägarna att de skulle vänta i genomsnitt åtta dagar med att gå till doktorn, men om det gällde deras hundar skulle de bara vänta i tre dagar med att gå till veterinären.

Hundens mat

Studien beställdes av hundfodermärket Butternut Box och fann att 43 procent av hundägarna sade att de inte skulle mata sin hund med något de inte skulle äta själva.

Studien fann också att trots de bästa avsikter hade 29 procent av hundägarna ingen aning om vilka näringsämnen deras hund behöver för att hålla sig frisk.

Några av orsakerna som hindrar hundägare från att ge sin hund den bästa maten är att de har bristande kunskap och tidsbrist.

34 procent sade att de inte har kunskap om vad som utgör en hälsosam kost för hundar och 27 procent uppgav att de inte har tid att undersöka olika tillgängliga livsmedel för sin hund.

ANNONS

Hundens njutning

En del av hundägarna har dock funderat på vad hunden ska äta, 30 procent uppgav att de under den senaste veckan allvarligt har funderat på sin hunds mat.

För hundägarna var den viktigaste faktorn när de väljer hundmat hundens njutning, det uppgav 47 procent, för 41 procent var näringsvärdet viktigast.

Studien visar också vad hundägarna tycker är det bästa sättet att säkerställa att deras hundar mår bra, 79 procent uppgav att de gör det genom att ge hunden massor av kramar, 77 procent kliar hunden på magen och 75 procent ger hunden hälsosamma godsaker.

Så åker hunden säkert i bilen

Många säkerhetsanordningar som finns för hundar i bil marknadsförs som säkra, men uppfyller inte alltid det som krävs för att skydda vid en krock.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS