News55

Hunden räddade hennes mans liv

En svart labrador, dock ej hunden på bilden, räddade livet på Ann-Christins man
En svart labrador, dock ej hunden på bilden, räddade livet på Ann-Christins man. (Foto: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 29 aug. 2024Publicerad: 29 aug. 2024

Ann-Christine fick inte tag på sin man, han svarade inte i sin telefon när hon ringde, i stället hörde hon en hund skälla utanför dörren.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kjell skulle köra traktorn för att ta hand om virke som blåst in till stranden och Ann-Christin undrade varför han inte hört av sig, det skriver hon själv i Hemmets Journal.

Följde med hunden

I sin läsarberättelse skriver Ann-Christin att hon ringde flera gånger till sin man Kjell, men att han inte svarade och att hon hörde en hund som skällde utanför dörren.

När hon öppnade dörren satt där en svart labrador, en hund som var helt främmande för Ann-Christin, den var själv, utan matte eller husse.

Hunden tittade på henne och vände sig för att börja gå, när Ann-Christin började stänga dörren vände den igen, gick några mot dörren och vände sig sedan åter mot vattnet.

“Jag kände inte hunden men den ville att jag skulle följa med. Det var tydligt”, skriver hon i Hemmets Journal.

Hon gjorde det och hunden ledde henne till stranden där hon såg sin man Kjell bakom traktorn.

ANNONS

Satt fast

ANNONS

Han hade fastnat vid strandkanten, under en trästock som låg över hans ben i det iskalla vattnet, han satt fast och bad Ann-Christin försöka lyfta upp stocken med hydrau­llyften.

Hans mobil låg i traktorn så han hade inte kunnat inte få tag i den för att ringa efter hjälp eller svara när Ann-Christin ringde.

Inte heller Kjell kände igen hunden eller visste vems den var.

Nyinflyttad

Parets granne Åke kom för att hjälpa dem och när de var hemma tog han med sig hunden som han trodde tillhörde en nyinflyttad granne.

Det stämde och dagen efter kom den nyinflyttade grannen och hälsade på, han frågade dessutom om Ann-Christin och Kjell ville vara dagmatte och daghusse till hunden, som heter Bonjo.

De svarade så klart ja, Bonjo hade ju räddat Kjells liv.

“Det var på det här viset vi lärde känna fina rara Bonjo. Det är en otroligt mysig och trevlig hund som vi älskar att få ta hand om när hans husse behöver hjälp”, skriver Ann-Christin i Hemmets Journal.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS