News55

Husdjur välsignas i unik gudstjänst

Artikelbild
"Husdjur kan vara mycket viktiga i våra liv och ge oss både trygghet och sällskap", berättar kantor Anna Macham för BBC News. (Foto: Pixabay)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 18 sep. 2024Publicerad: 18 sep. 2024

Salisbury Catheadral har nyligen hållit sin första gudstjänst speciellt för husdjur som välsignades. Det var ett unikt evenemang som drog många husdjur och deras ägare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Salisbury Cathedral öppnade sina portar på lördagen till All Creatures Great And Small-gudstjänsten. Evenemanget var tillägnat husdjur och kärleken de delar med sina ägare, rapporterar BBC News.

“Husdjur kan vara mycket viktiga i våra liv och ge oss både trygghet och sällskap”, berättade kantor Anna Macham som ansvarade för evenemanget.

Uppskattad gudstjänst

“Vi hoppas att den här gudstjänsten var en upplyftande och trevlig eftermiddag för att fira kärleken som många av oss känner för våra djur.”

Gudstjänsten bjöd på bibelläsning, musik och böner på temat omsorg om djuren.

Även om de flesta som deltog var hundägare, kom också en sköldpadda med sin ägare. Efter gudstjänsten välsignade Anna Macham alla djuren.

I templet Parassini Madappura Sree Muthappan i den sydindiska delstaten Kerala har hunden blivit en välsignad symbol. Ett intressant faktum som befäster husdjurs betydelse för människan.

ANNONS

Skulle definitivt göra om det

ANNONS

Bobby Mackie besökte gudstjänsten med sin väns hund Bruce.

“I början var det ganska hög ljudvolym med runt 100 hunda. Det var en unik upplevelse men en glad sådan och alla ville delta”, berättar han för BBC.

“Jag skulle definitivt göra om det.”

Hunden Bruce stortrivdes och Bobby Mackie fick vara generös med hundgodiset för att han inte skulle bli distraherad av alla andra hundar.

Läs också:

Här har hundar gudomlig status

När hundklassen förvandlas till First Class

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS