News55

Konstutställning med hundar som musor

en hund. Många konstnärer inspireras av hundar, det har ett konstmuseum i Storbritannien tagit fasta på och ordnar nu en utställning som visar konstverk med hundtema. Hunden på bilden ingår inte i utställningen, den är bara inspiration
Många konstnärer inspireras av hundar, det har ett konstmuseum i Storbritannien tagit fasta på och ordnar nu en utställning som visar konstverk med hundtema. Hunden på bilden ingår inte i utställningen, den är bara inspiration. (Foto: Pexels)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 03 sep. 2024Publicerad: 03 sep. 2024

Konstutställningen A Dog’s Life, som använder hundar som inspiration, visas just nu i staden Scunthorpe i North Lincolnshire i Storbritannien.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En utställning på 20-21 Visual Arts Center i Scunthorpe innehåller verk av internationella konstnärer, designers, illustratörer och fotografer som har hundar som sitt ämne, det skriver BBC.

“Det finns massor av samtida konstnärer där ute som gör konstverk med hundtema”, säger Janine Parrish till BBC.

Det var hon som kom på idén till utställningen, som pågår till den 26 oktober.

Konstnärer som visas

På utställningen visas verk av Sophie Gamand, en fransk konstnär som är baserad i Amerika.

”Hon gör papperskronor som hon sätter på pitbullhundar och sedan fotograferar dem. Det här är hemlösa pitbulls i skyddsrum, och hon har varit avgörande för att hitta hem (till dem)”, säger Janine Parrish till BBC.

En annan konstnär vars verk kan ses på utställningen är brasilianska Rafael Mantesso, han övervann depression efter en skilsmässa genom att skapa konst med sin bullterrier, Jimmy Choo.

Keramik av Martha Todd, vars verk handlar om människors besatthet av att klä ut hundar, kan också ses på utställningen, liksom verk av David Shrigley, en brittisk konstnär som är känd för sina tecknade skisser.

ANNONS

Här har hundar gudomlig status

Våra fyrfota vänner har ett eget tempel, de behandlas vördnadsfullt och anses vara gudomliga.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS