News55

Reslust - här är årets sju mest spännande resmål

resor och spännande resmål
Vill du resa någonstans dör du möter nya människor och kulturer. Här kommer redaktionens urval årets mest spännande resmål. (Foto: Dagens PS)
Mikael Gullström
Mikael Gullström
Uppdaterad: 27 apr. 2024Publicerad: 27 apr. 2024

Att bryta vardagens monotoni och upptäcka nya horisonter är inte bara en lyx utan en nödvändighet för dig med reslust i själen. Just för dig har redaktionen tagit fram sju spännande resmål.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Varje nytt resmål är en chans att bejaka vår upptäckarglädje, omforma oss själva, att se världen och våra liv ur nya perspektiv.

Därför är det med stor entusiasm vi på redaktionen delar våra favorittips för årets resor – platser där varje ögonblick stimulerar din reslust och du får uppleva något utöver det vanliga.

Istanbul – orientens pulsåder

Den turkiska metropolen Istanbul, där två kontinenter möts, är en stad som aldrig sover. Känd som en smältdegel av kulturer, erbjuder staden en unik blandning av öst och väst.

Den välbevarade vattenreservoaren Basilikacisternen lockar många av Istanbuls besökare. (Foto: Pixabay)

Besökare kan utforska historiska monument som Hagia Sophia och Basilica Cistern, och förlora sig i de färgstarka basarernas liv och rörelse. Istanbul är en stad där historien känns lika levande som nutiden.

ANNONS

Menorca – natur och Kultur

Till skillnad från sin mer berömda systerö Mallorca, erbjuder Menorca en mer avslappnad och orörd miljö. Cami de Cavalls, en vandringsled som löper längs öns kust, ger dig med reslust en magnifik utsikt över havet och de röda stränderna.

ANNONS
Menorca
Långt från det hetsiga Mallorca hittar du Menorca med sin orörda natur. Verkligen något att längta efter. (Foto: Nicolas Vigier, CC0, via Wikimedia Commons)

Efter en dag av vandring är det perfekt att njuta av lokala tapas och sangria i en av de mysiga restaurangerna.

Ksamil – Albanien otämjda skönhet

Albanien är en dold pärla på Balkan, och Ksamil är hjärtat av dess riviera. Denna destination är idealisk för resenärer som söker en mer budgetvänlig semester utan att kompromissa med skönheten.

Medelhavets okända pärla. Detta är en av årets mest prisvärda resmål. (Foto: METOKARA, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons)

Här finns kristallklart vatten och stränder som konkurrerar med de bästa i Grekland.

Gozo – en undervattensdröm

ANNONS

Om du söker en destination med mindre folkmassor och mer autentiska upplevelser, är Gozo ett perfekt val.

Visst ser det underbart ut. Gozo är ett resmål för den aktive resenären. (Foto: Merlingenial, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons)

Denna maltesiska ö är känd för sitt klara vatten, idealiskt för snorkling och dykning bland grottor. Öns rika kulturhistoria kompletterar den naturliga skönheten.

Valencia – Europas gröna hjärta

Valencia har utsetts till Europas grönaste huvudstad och är ett bevis på stadens engagemang för hållbarhet.

lika hänförande arkitektur som stränder och pulserande stadsliv. Valencia tar allt fler turister från konkurrenten Barcelona. (Foto: Diego Delso, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons)

Staden är inte bara en plats för innovation, men också för avkoppling med sina långa stränder och levande kulturscen.

Comporta – Europas Hamptons

ANNONS

Belägen längs Portugals Algarvekust, erbjuder Comporta en avslappnad miljö med långa sandstränder.

Det är svårt att inte längta tillbaka säger de som varit där. Comporta är värt ett besök. (Foto: Unsplash)

Det är en idealisk plats för att smaka på lokal skaldjursgryta medan du njuter av den avslappnade atmosfären. Här kan du stilla sommarens reslust med gott samvete.

Dogu Express – en klassisk äventyrsresa

För den äventyrliga resenären är en tågresa med Dogu Express genom östra Turkiet en unik upplevelse.

Reslust på Dogu Express
Som Orientexpressen fast billigare. Ta det klassiska tåget och upplev något som du kommer minnas resten av livet. (Foto: Dogu Express)

Denna tågresa, som går från Ankara till östra regionerna, erbjuder storslagna landskap och en chans att dyka djupare in i Turkiets rika kultur och historia.

Reslust skapar minnen som formar ditt liv

ANNONS

Vart du än väljer att resa i år, kom ihåg att det är de nya upplevelserna, människorna du möter och de minnen du samlar som formar ditt liv.

Varje resmål på vår lista lovar inte bara vacker natur och spännande kultur, men också en chans att återupptäcka vad som är möjligt.

Gör dig redo att utforska!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Mikael Gullström
Mikael Gullström

Chefredaktör och ansvarig utgivare. Har drivit Dagens PS sedan 2018 och sedan april 2024 även chefredaktör för News 55.

Mikael Gullström
Mikael Gullström

Chefredaktör och ansvarig utgivare. Har drivit Dagens PS sedan 2018 och sedan april 2024 även chefredaktör för News 55.

ANNONS