News55

Så inspirerar färgstarka Anna från Hotell Romantik

Så inspirerar färgstarka Anna från Hotell Romantik
Det är dags att möta våren. Gärna i glada och starka färger om man tänker som Anna Efverlund i Hotell Romantik. Arkivbild: Unsplash
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 19 apr. 2024Publicerad: 19 apr. 2024

Det är dags att uppdatera vårgarderoben. En som inspirerar med sin färgstarka och personliga klädstil är Anna Efverlund från årets säsong av Hotell Romantik i SVT. Hon har blivit en stor profil genom sitt sätt att klä sig som senior.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Stylisten Hulda Andersson, som bland annat är känd från Go’kväll i SVT uppmanar till att våga lite mer och välja kläder som är färgstarka. Hon älskar second hand och tycker att kläder ska vara något roligt.

Aldrig tänka på ålder

Stylisten förespråkar också att klä sig i det man tycker om. Att aldrig tänka på ålder eller ifrågasätta om man kan ha på sig det man själv gillar. En del är oroliga för vad väninnorna ska säga och om det passar kroppsformen eller åldern.

– Varför ska vi ens lägga energi på att tänka de tankarna. Börja med dig själv, vad tycker du själv om att ha på dig? Vilka är dina gladkläder?, säger Hulda Andersson till Femina.

Hon uppmuntrar alla att “hitta sin inre femåring” när det kommer till klädsel och välja utifrån det man själv tycker om. 

–  Den där femåringen som fått en glittertröja med en enhörning på som hen vill ha på sig direkt och sedan aldrig ta av.

ANNONS

Färgstarkt i Hotell Romantik

Någon som många lagt märke till på TV i år och som verkligen stuckit ut med sin färgsprakande och personliga klädstil är Anna Efverlund som var en av deltagarna i säsongens Hotell Romantik i SVT. När det kommer till kläder drar hon sig inte för att välja det som sticker ut, är färgglatt och roligt. Anna Everlund går på smak och lust och tar inte sin stil på särskilt stort allvar.

ANNONS
Så inspirerar färgstarka Anna från Hotell Romantik
Färgstarka Anna Efverlund i SVT:s Hotell Romantik. Pressbild/SVT

– Jag tror inte att jag har någon riktig klädstil. Det är mer att det ska vara lite kul, sådär. Jag tar sånt som jag tycker är snyggt, och som jag vet att jag passar i. Jag kan inte ha modefärger som beige och brunt och sånt. Det går liksom inte. Jag vill ha färger, starka färger, säger Anna Efverlund till Femina.

Mycket second hand

Hon tycker om att köpa kläder, men tycker det är svårt att hitta roliga kläder i vanliga butiker som hon gillar. De personliga fynden gör hon oftast i second hand-butiker. Anna Everlund sätter sig gärna vid symaskinen själv och är kreativ.

– Jag tycker det är så roligt med att rita ner eget och sånt. När jag bodde i Kina så ritade jag mycket egen design. Jag har bland annat gjort en kappa som är svart med jättestora vita prickar på. Den är urfrän. Jag gillar alla möjliga konstiga mönster, säger hon.

Till de färgglada kläderna väljer hon gärna färgglada skor.

– Jag har ett par knallrosa Dr. Martens med. De är så himla hårda, jag har haft dem i 15 år och har fortfarande inte gått in dem. Så de är inga gåskor, det är bara sittskor. Det är töntigt när det är så fräna, säger hon.

Intresset för färg och form genomsyrar hennes liv. Hon har jobbat som Ikeadesigner och heminredning är också ett stort intresse vilket syns även i hennes drömhus i Huskvarna.

ANNONS

Läs mer:

Kerstin från SVT-succén: “Jag vill visa att ålderismen är förfärlig”

Därför ska äldre kvinnor vara modeller

Här är trenden från 80-talet som är tillbaka

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS