News55

Tiktoks nya älskling – en hund som stortrivs i regn

hund går viralt på tiktok
Hunden Remy älskar att vara ute i regnet. Kanske skulle han trivas ännu bättre i Sverige? Foto: Unsplash
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 24 maj 2024Publicerad: 24 maj 2024

Dvärgpudeln Remy har blivit en riktig snackis på internet, rapporterar Newsweek. Har du koll på den populära hunden?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Remy är överförtjust i vatten, vilket hans ägare Caitlyn delar med sig av i olika videoklipp på Tiktok. Följarna älskar att se den lilla hundens glädje under regniga promenader.

“Du vet hur det finns hundar som absolut inte vill gå ut och promenera i regnet? Ja, min hund är inte en av dem”, skriver Caitlyn till ett klipp.

@remyaroundtheworld

He is the “play in the puddles” kind of pup when it rains. We should all be like Remy! #rain #dogwalksintherain #dogwalks #walkies #cutedogs #poodle

♬ original sound – Caitlyn Abroad + Remy

Den 32-åriga amerikanskan Caitlyn hittade Remy för flera år sedan på en parkering utanför McDonalds, och han blev snabbt en del av familjen. 

Caitlyn bor nu med Remy i Spanien, ett land som inte direkt är känt för sitt massiva regnflöde. Men så fort det är nederbörd skiner dvärgpudeln upp.

Han älskar särskilt när det öser ner för då tenderar gatorna att svämma över och det bildas som små bäckar, berättar Caitlyn för Newsweek.

När Caitlyn upptäckte Remys kärlek till vatten köpte hon en liten hundpool, men han blev så entusiastisk att han bet sönder den och alla andra som hon köpte efter det. Så nu får han istället plaska omkring i en jättestor förvaringslåda i plast.  

“Så fort vi lägger löv i den blir han helt galen. Han kommer att slå på löven och vattnet i timmar. Det är hans unika egenhet! Så när han ser ett löv i bäckarna när det regnar vägrar han att gå in och vill leka i regnet med sina löv!”. 

ANNONS

“Vilket lyckligt litet liv”, konstaterar hon.

Hund med gammalt ursprung

Pudlar härstammar från Europa och finns med på målningar så tidigt som från 1400-talet. De stora pudlarna användes ursprungligen för att hämta byte och redskap i vattnet, medan de mindre varianterna var prydnadshundar, samt tryffel- och cirkushundar. Det skriver Svenska kennelklubben.

ANNONS

Det är en lekfull och sportig ras med huvudet på skaft. Pudlar har snabbt för att lära och vill gärna hänga med på olika aktiviteter.

Kanske tror lilla Remy helt enkelt att han är en stor pudel från 1400-talet? 

Läs gärna vidare:

Fransk bulldogg: Populär ras med hälsoproblem

Börjar din hund åldras? Spana in tecknen

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS