News55

Tips: För gammal för att ha kul vid 60? Aldrig.

Soultrain har blivit ett allt populärare koncept.
Soultrain Klubb startade 2010 och har sedan dess varit populärt. Ett nattklubbskoncept för den äldre publiken - från 50 och uppåt. (Foto: Soul Train)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 16 maj 2024Publicerad: 16 maj 2024

För gammal för att ha kul vid 60? Aldrig. Inte med alla klubbar som riktar in sig på mogen publik eller entusiastiska DJ:s som spelar tantdisco.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En gång i månaden har Madelein Månsson sitt Gloria 50+ disco på Rose Club, Hamngatan  i Stockholm. Det är alltid välbesökt. Hon kör också på andra platser i landet.

– Jag gör det här för att det är så fantastiskt kul. Jag älskar själv musik och dans. Ännu härligare blir det när man ser att andra kommer igång, berättar hon för Senioren
Hennes events är populära och många personer strömmar till.

Med 5 000 låtar i sin laptop kan Madelein bränna på ordentligt. Vid sidan av DJ-platsen står ett mindre bord fyllt med post-it-lappar där besökare kan skriva upp sina önskelåtar.

Soul Train: nattklubb med fri entré och retropop

Soul Train Party startade 2010 och har varit populärt sedan dess. Det är ett klubbkoncept som främst vänder sig till medelålders publik i stigande åldrar. Mogen ungdom. Medelåldern ligger strax över 50, men åldern har sjunkit en del eftersom gratis entré drar en outtröttlig ström av besökare i olika åldrar. 

Soultrain körs endast på fredagar från kl. 17.30 och framåt. Det börjar med AW och övergår i nattklubb som håller igång inpå småtimmarna. 

Det är främst retromusik som gäller, allt ifrån gammal soulmusik, till rocklåtar från 70-och 80-talet, liksom en och annan Avicii-låt som kan dyka upp i musikvimlet.

Soul Train klubb, populärt koncept för mogen medelålder och uppåt.
Gamla kompisar. Soul Train klubb, populärt koncept för mogen medelålder och uppåt. Temat är vanligtvis retro-pop som kan blandas upp med en och annan Avicii. (Foto: Soultrain)
ANNONS

Från Caféet till Biblioteket vid Medis

ANNONS

Soultrain körde tidigare alla fredagar på Café Opera där klubben höll till i flera år. Pandemi och ombyggnad gjorde att den flyttade vidare till före detta biblioteket mitt på Medborgarplatsen som numera blivit nattklubb och restaurang.

Den nya inredningen är smakfullt designad och har förvandlats till en grön oas i Art Deco-stil med restaurang, barer och dansgolv. Bibliotekshyllorna har bevarats, vilket är en snygg lösning som ger platsen en lokal förankring.

Efter flytten till Biblioteket Live Februari 2022, har Soul Train blivit större och gladare än någonsin. Det är bäst att komma så tidigt som möjligt eftersom kön snabbt ringlar lång.

Läs också:

Här är bara 50-plussare välkomna

Studie visar: Ålder bara en siffra trots allt

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS