News55
Detta är en sponsrad artikel

Hasse Alfredson, mästerkock också

Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 10 sep. 2017Publicerad: 10 sep. 2017

Hasse Alfredson - en av alla tiders största humorister. Men också bland annat en gourmet av rang. Och det handlade inte bara om blommig falukorv... I kväll lagar vi hans krämiga olivsoppa.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Ät, drick och var glad!” Det bibelordet (Predikaren 9:8) använde Hasse flitigt.

Han älskade mat, var ledamot av Gastronomiska Akademien och gav 1998 ut det årets roligaste kokbok: “Varje dag en fest” med dråpliga kåserier om mat och härliga recept.  Svår att få tag i i dag, men det är värt att försöka.

Hasse skrev också en unik hyllningsbok till vännen, hovtraktören Tore Wretman till Tores 70-årsdag 1986. Den kom bara ut i ett exemplar men trycktes upp 1.001 (!) numrerade exemplar  förra året för att finansiera filmen om Tore Wretman.

Så sent som i våras publicerade veckotidningen Hemmets receptet på Hasse Alfredsons krämiga olivsoppa. Det är enkelt, och läckert. Låt oss laga den och minnas Hasse som den ord- och matkonstnär han var!

(Bilden från Hemmets i mars 2017, foto: Pontus Ferneman).

Recept (för en person):

25 g babyspenat

ANNONS

100-125 g sardellfyllda oliver

1 dl vispgrädde

1½ dl kalvbuljong

Gör så här: Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i en kastrull och låt allt koka ett par minuter. Toppa med persilja och/eller färsk timjan. Servera med riven parmesanost och bröd.

Tack för maten, Hasse! Och allt annat.

ANNONS
Spela klippet

Analytikern: Så kan vi rädda fastighetsmarknaden

Efter en tid av utmaningar börjar fastighetsmarknaden sakta vända uppåt – men vad krävs för att den ska återfå sin fulla styrka? Fastighetsmarknaden börjar visa positiva tecken efter en tuff period av prisfall och låg aktivitet under 2022. Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet, beskriver i E55 studio, dagens fastighetsmarknad som en återhämtning, men påpekar att […]