News55

Därför slutade filmstjärna att råna banker

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 06 dec. 2021Publicerad: 06 dec. 2021

Framgångsrik skådespelare öppnar upp om sin kriminella bakgrund och hur han tog sig ur den. Det framkommer i en ny självbiografi.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skådespelaren Dragomir Mrsic är aktuell med självbiografin “Där jag kommer ifrån”, där han berättar om sin uppväxt och sitt kriminella förflutna. På 1990-talet rånade han värdetransporter och banker, bland annat Gotabanken i ett rån som av medierna kallas “930-miljonerskuppen”. 

Idag är Dragomir Mrsic en hyllad film- och tv-stjärna, känd från bland annat “Snabba Cash”, “Bonusfamiljen” och “Edge of Tomorrow”, där han spelar med Tom Cruise. I en intervju med Aftonbladet berättar Dragomir om två saker som hjälpt honom i rätt riktning.

Mrsic var duktig inom taekwando och trots att han suttit på anstalt fick han förtroendet att bli OS-tränare. Det gav honom en andra chans, skriver Aftonbladet.

– Om det finns människor som ger dig en chans och tror på dig… Jag är helt övertygad om att killarna från hoodsen, som är på glid, om de får en chans på rätta sidan, de kommer göra mer än Carl från Östermalm. För de vet att om de faller tillbaka, då faller de ner i en djup grop med mycket mörker, medan Carl får en tillsägelse och några lax på kontot för att köpa nya kläder. När ”vi” – om jag säger så – får en chans så tar vi vara på den, säger Mrsic till tidningen.

Det som blev avgörande för hans nya väg i livet var när första barnet kom. 

– Min sambo blev gravid. Och jag kunde svika mig själv, men jag kunde inte svika mina barn. Jag kunde inte komma hem och ljuga om vad jag gjort. Och att jag visste att vägen jag var inne på bara ledde åt ett håll, fängelse eller döden, berättar han för Aftonbladet.

Dragomir Mrsic
Foto: Stina Stjernkvist / TT

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS