News55

En av Sveriges största låtskrivare har avlidit

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 07 aug. 2022

En känd låtskrivare och musikproducent har gått ur tiden. Han är en av Sveriges största låtskrivare i modern tid och har bland annat haft hela 13 bidrag i Melodifestivalen, varav en vinnare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Dagens Nyheter levererar den tragiska nyheten att låtskrivaren och producenten Torgny Söderberg har avlidit, 77 år gammal.

Han föddes 1944 i Varberg och inledde sin musikkarriär med att bland annat spela i de lokala orkestrarna Bohemia och Varberg Big Band. Han gjorde sig dock ett namn på riksscenen som låtskrivare med 13 bidrag i Melodifestivalen där han 1984 vann med Diggi-loo diggi-ley som han skrev ihop med Britt Lindeborg.

– Torgny Söderberg betydde mycket för mig och det var tack vare hans låtar, och Lasse Holms, som jag började titta på Melodifestivalen. De skrev med finness och det de gjorde håller fortfarande. Det är sorgligt att Torgny är borta, säger Anderz Wrethov, tvåfaldig vinnare av Melodifestivalen.

På senare år startade Torgny Söderberg det populära turnékonceptet Diggiloo som dragit storpublik varje gång det dragit runt i landet. På Instagram har Diggiloos produktionsbolag Krall Entertainment publicerat minnesord till honom:

“Vår älskade upphovsman. Pappa och mentor till Diggiloo och älskad kollega. Du var med och startade allt. Du är Diggiloo.

Saknaden är enorm när du nu har lämnat oss. Hela din Diggiloofamilj och alla vi på Krall har sorg. Bottenlös sorg. Alltid älskad. Aldrig Glömd.

Tack för alla minnen och all glädje, Torgny. Tack för allt. Du finns kvar i våra hjärtan för evigt.”

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS