A-
A+

Jan Emanuels skam: ”Jag sålde mig”

Inrikes, PolitikNews55

Socialdemokraten och influencern Jan Emanuel ångrar ett misstag han gjorde under sin tid som riksdagsledamot. Det berättar han i en intervju med GP.

Sarah Carlsson

Jan Emanuel har många strängar på sin lyra. Han är socialdemokrat, välfärdsmiljonär, dokusåpastjärna, entreprenör och influencer. Själv beskriver han sig som “betongsosse” och anser att partiet måste tillbaka till sina grunder. 

År 2002 blev Jan Emanuel invald som riksdagsledamot, men relationen med Socialdemokraterna var kylig och bara några år senare skar det sig rejält. Tidningarna fick reda på att han planerade att hyra ut sitt hus på Gotland för 35 000 kronor i veckan, under Almedalsveckan. Samtidigt låg en av hans lägenheter ute för 10 000 kronor i veckan. Jan Emanuel valde då att sälja huset, “snabbt och billigt” och att be om ursäkt. Det är två saker han ångrar djupt. 

– Jag hade inget att be om ursäkt för. Visst, jag är sosse, men jag är också affärsman och det var mitt hus. Jag gjorde det för partiets skull, jag sålde mig. Det var genant och skamligt av mig för att jag var feg och dålig. Det ser jag tillbaka med rejäl skämskudde på, berättar han för GP

Jan Emanuel är fortfarande medlem i Socialdemokraterna men han tänker inte rösta på dem i nästa val. Han anser att partiet inte längre representerar det vanliga folket. 

– Arbetarklassen, eller det vanliga folket som man säger nu, har glömts bort. De människor som behöver ta bilen till jobbet och nu demonstrerar mot höga bensinpriser. Det partiet gör nu är att vi skjuter torpeder rakt in i våra klassiska väljarled och gör det enkelt för Moderaterna och Sverigedemokraterna att sno våra kärnfrågor. Dagens socialdemokrater har övergett den klassiska socialdemokratin, men det har inte jag, säger han till tidningen. 

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.