News55

Därför ligger Lasse Berghagen på sjukhus - missar pris

Artikelbild
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 08 aug. 2021

Folkkära artisten Lasse Berghagen är inlagd på sjukhus och missar utdelningen av Cornelispriset.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Artisten Lasse Berghagen är arg. Han har blivit utsedd till årets Cornelisstipendiat så egentligen borde han vara glad. Berghagen missar dock festen för han är inlagd på sjukhus för blodförgiftning, rapporterar Aftonbladet. Lasse Berghagen och Cornelis Vreeswijk var dessutom vänner.

Olyckan var att slå i armbågen i samband med en båtresa till Finland, vilket innebar rosfeber och sedan blodförgiftning. Den tråkiga händelsen gör att han missar utdelningen av priset. Det är fjärde gången på 56 år som Lasse Berghagen är sjuk och får ställa in ett gig, enligt Aftonbladet.

“Det var en jävla snyting, jag fick alltså”, säger han från sjuksängen på S:t Görans sjukhus till Aftonbladet. Lasse Berghagen är sjukskriven en månad.

Stipendiet, som inkluderar stipendiesumman 750 000 kronor, delas ut på Parkteatern Galärvarvet på Djurgården i Stockholm ikväll. I och med Berghagens frånvaro tas priset emot av hans döttrar. Stipendiet är Sveriges näst största musikpris och tidigare har bland annat Monica Zetterlund och Freddie Wadling tagit hem det.

Eftersom Lasse Berghagen är sjuk mottas priset av hans döttrar.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS