News55

Grannfejden rullar vidare för Anitra Steen och Göran Persson

Artikelbild
Åtalet mot Göran Persson läggs ned, men kvarstår mot hustrun Anitra Steen. Foto: TT
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 04 mars 2016

Bakom målet ligger en infekterad markstrid mellan det tidigare statsministerparet och ett par som hyr deras mark men som vägrar flytta frivilligt. Paret vill nu få åtalet om hemfridsbrott prövat av Svea hovrätt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tidigare Systembolagschefen Anitra Steen friades i februari för hemfridsbrott, ett beslut som nu överklagas.

Bakgrunden är en infekterad granntvist mellan det tidigare statsministerparet, Göran Persson och Anitra Steen, och det par som i över 35 år hyrt mark och en enkel stuga på en udde som ligger vid Göran Perssons gård Torp utanför Stjärnhov.

      LÄS MER: Anitra Steen frias från brott

Bevisbilderna tog en ny vändning 

Göran Persson och hans fru Anitra Steen har utan framgång försökt vräka paret. Det gick så långt att de drev frågan till arrendenämnden med ett antal bifogade bilder som pekade på att arrendatorerna inte hade vårdat stället.

      LÄS MER: Nu börjar rättegången mot Anitra Steen

Men bilderna tog en ny vändning och användes istället emot Göran Persson och Anitra Steen, som i sin tur stämdes för hemfridsbrott efter att ha gått in på tomten utan tillstånd och fotograferat.

Anitra Steen tog på sig hela ansvaret och åtalet mot Göran Persson lades ned. Anitra Steen har hela tiden hävdat att hon hade rätt att gå in i egenskap av markägare.

      LÄS MER: Åtalet mot Persson om hemfridsbrott läggs ned

Granntvisten rullar vidare

I början av februari friades Anitra Steen. Dock framgick det av domen att det inte var ägandet som friade henne utan det faktum att man inte kan dömas för hemfridsbrott vid en fastighet där ingen bor. Vid den aktuella tidpunkten bodde Katrineholmsparet inte i fritidshuset, beläget i Flens kommun.

Men nu vill arrendeparet få åtalet om hemfridsbrott prövat av Svea hovrätt och bestrider samtidigt att deras fritidshus inte skulle ha varit bebott.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

ANNONS