News55

Handläggare på Försäkringskassan ska försökt köpa sex av kollegas barn

Artikelbild
STOCKHOLM 20050308
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 04 maj 2016Publicerad: 04 maj 2016

En anställd på Försäkringskassan i norra Sverige ska ha försökt köpa sex av en kollegas minderåriga dotter via en chatt.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I en chatt på en dejtingsajt ska mannen, som är handläggare hos Försäkringskassan, ha försökt köpa sexuella tjänster av en minderårig flicka tillika dotter till en av hans kollegor, enligt Nyhetsbyrån Siren. I chatten ska han ha angett förslag på pris, mötesplats och vilka sexuella tjänster han skulle vilja få utfört.

Mannen har medgett att han pratat med flickan i nätchatten, men hävdat att det handlat om ett rollspel, och att han inte kände till att det var kollegans dotter.

En förundersökning hos polisen i fallet har återupptagits, enligt Tomas Höglund, tillförordnad avdelningschef på Försäkringskassan, som betonar att man tar ärendet på största allvar.

      LÄS MER: 42-åring åtalas för sexköp av barn

Skickade bilder på sitt kön till kollegor

Utöver att ha försökt köpa sex av en kollegas minderåriga dotter ska handläggaren på Försäkringskassan även ha sextrakasserat tre kvinnliga kollegor. Detta har skett dels genom kränkande och sexistiska kommentarer men även genom att vid två tillfällen ha skickat bilder på sitt könsorgan via mms, även detta något mannen anmälts för.

“Orsakat lidande och stort obehag”

Arbetsgivaren fick kännedom om fallet i mars, men de anmälda händelserna går flera år tillbaka.

ANNONS

Sammantaget har mannen “orsakat lidande och stort obehag” hos de kvinnliga kollegor som han trakasserat sexuellt, enligt en intern rapport på myndigheten.

Mannen, som haft fackliga uppdrag, är för tillfället arbetsbefriad. De jurister som ansvarar för ärendet kommer i nästa steg att lägga fram utredningen till myndighetens personalansvarsnämnd.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS