En klassiker på nyårsafton är i fara och det finns risk att folk blir utan sin favorit. Det rapporterar Aftonbladet.


Mest läst i kategorin
Den som är inställd på oxfilé till nyårsmiddagen riskerar att bli besviken. Det råder nämligen brist på oxfilé, vilket bland annat beror på att färre nötdjur har slaktats i kombination med att fler efterfrågar svenskt kött.
– I år är det lite extra kämpigt. Det har varit väldigt stor efterfrågan på oxfilé, ryggbiff och entrecote. Jag tror det hängt ihop med pandemin, man har velat äta fint kött med nära och kära när det varit så tuffa tider. Nu är slakteriernas lager lite lägre till årsskiftet, säger Hans Agne, vd på Svenska köttföretagen, till Aftonbladet.
På Stora Ekeby kött i Västerås brukar man frysa ner oxfilé för att det ska finnas till nyår men i år går inte det, berättar butikschefen Lasse Eriksson. Men enligt Aftonbladet hoppas han kunna spara några filéer till sina kunder.

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.