News55

Här är svenska kändisar som väljer bort skönhetsingrepp

Artikelbild
Ligger skönheten i ett ungdomligt utseende eller i ett naturligt åldrande? Det råder det delade meningar om. Foto: Unsplash
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 24 apr. 2024Publicerad: 20 sep. 2022

Åldras naturligt eller göra skönhetsoperationer? Det blir allt vanligare att göra ingrepp, men det finns också flera svenska kändisar som aktivt tar avstånd och väljer att låta kroppen åldras naturligt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det blir allt mer vanligt med olika skönhetsingrepp och operationer för att behålla ett ungdomligt utseende upp i åldrarna. Det är vanligt att fixa till sig, inte minst när det kommer till underhållnings- och mediebranschen. Men det finns kändisar som väljer att avstå och som är öppna med sitt ställningstagande.

Tidningen Femina har listat fem svenska kändiskvinnor som vill åldras naturligt – skådespelerskorna Suzanne Reuter, Lena Endre, Helena Bergström samt programledaren Agneta Sjödin och sångerskan Nanne Grönvall har att låta bli ingreppen.

–Jag gör allt för att inte färga håret, inte lyfta mig, inte spruta in grejer i läpparna, fylla i tuttarna och fettsuga låren. Man kan tycka att kroppen är för jävla taskig i den meningen att den följer gravitationens lagar, men det är ofrånkomligt. Det är någonting fint med att faktiskt värdigt få åldras, uppger Lena Endre i en Feminia-intervju.

Programledaren Agneta Sjödin som tidigare har testat botox, har valt att låta bli att fortsätta att göra det.

– Jag provade det för ett antal år sedan och gillade inte känslan alls, mitt ansikte blev så stelt och konstigt. Jag är inte emot skönhetsingrepp, det är upp till var och en. Men personligen tycker jag att det bästa skönhetsingreppet sitter i ditt psyke. Mitt tips är att jobba med det innan du gör några skönhetsingrepp, säger Agneta Sjödin i en intervjun med Expressen.

–Jag hoppas verkligen att vårt samhälle är på väg i alla fall att omfamna kvinnors åldrande på ett annat sätt, och då måste ju vi gå i bräschen. Vi som syns på film och tv – låt dom här rynkorna få finnas. Låt oss omfamna det precis som männen har fått göra, säger Helena Bergström i Nyhetsmorgon, skriver Femina.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS