News55

Johan Ulveson om sin svåra sjukdom: "De visste inte om jag skulle vakna"

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 08 maj 2017

Skådespelaren Johan Ulveson, 62, drabbades av en sjukdom som han till en början trodde var en vanlig influensa men som sedan visade sig vara något mycket värre. – Jag låg nedsövd i tre veckor och då visste de inte vilket håll det skulle gå åt, säger Johan Ulveson i podcasten "Nemo möter en vän".

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var för drygt fyra år sedan som den folkkäre skådespelaren Johan Ulveson, 62, i samband med repetitionerna av en föreställning kände sig hängig och orkeslös. Det som verkade vara en vanlig influensa visade sig vara något mycket värre, berättar Ulveson i podcasten ”Nemo möter en vän”.

“Jag kände inte igen barnen”

– Till slut blev jag förvirrad. Jag kände inte igen barnen. Då tog min sambo med mig i bilen och vi åkte till Södersjukhuset, säger Johan Ulveson til Nemo Hedén.

Efter att Ulveson hade vägrat att låta sjukhuspersonalen lägga in honom blev skådespelaren snabbt sämre. Till slut fanns inget annat att göra än att åka tillbaka till Södersjukhuset och där tog läkarna beslutet att söva ner Johan Ulveson eftersom han hade svåra kramper.

Men symptomen gjorde läkarna förbryllade. De var tvungna att ta två ryggmärgsprov innan de hittade orsaken till hans tillstånd – det fästingburna viruset TBE som är en form av hjärnhinneinflammation.

“Jag var otroligt dålig”

Under tre veckor låg Johan Ulveson nedsövd samtidigt som hans familj vakade över honom under hela perioden. Ulveson är numera helt frisk, men trots att flera år har gått sedan sjukdomsperioden påverkas han av det som hände än i dag.

– Det blir jobbigt när det är många människor och det blir mycket röster och ljud. Det kan jag fortfarande känna finns kvar lite. Jag kan bli väldigt trött i skallen på ett sätt som jag inte blev tidigare. Det finns situationer jag inte tycker är värda besväret. Som att gå ut på krogen där det är väldigt stökigt, det klarar jag inte längre, avslutar Johan Ulveson i “Nemo möter en vän”.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS