News55

Kylan håller i sig – men varmare till Valborg

Artikelbild
Kylan håller i sig ett tag till. Men lagom till valborgsmässoafton drar mildare luft in i söder. (Foto: Jonas Ekströmer/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 21 apr. 2024Publicerad: 21 apr. 2024

Kylan fortsätter att hålla i sig, och ostadigt väder väntas nästa vecka. Men framåt Valborg ser det ut att bli varmare – med temperaturer uppemot 15 grader i söder.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under de kommande dagarna kommer kylan hålla i sig. I mitten av nästa vecka blir det en övergång till ostadigare väder.

Då blir det inte fullt så kallt, vilket delvis har att göra med att det blir mer moln över landet, säger Max Schildt, meteorolog på SMHI.

Under tisdagsmorgon tar sig snöfall in över Upplandskusten och Norrlandskusten. Det blir även snö i västra Svealand, Härjedalen och Jämtland.

Under onsdagen väntas regn med snöinslag i södra Sverige och snöfall i norra Norrland. Lågtrycket håller i sig under torsdag och fredag.

Det är fortfarande ganska kall luft i landet, inte fullt så kall som vi har haft tidigare under veckan, säger Schildt.Efter det får vi lite mildare luft under nästa söndag – men det är osäkert hur långt norrut den tar sig.

I samband med den milda luften kan det bli nederbörd under nästa helg och början av nästa vecka.

På valborgsmässoafton ser temperaturen i söder att bli uppemot 15 grader, eller något högre, om det är sol. I norra Sverige är temperaturen mer osäker. Det kan bli ett par plusgrader, runt nollan – eller till och med minusgrader, enligt Schildt.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS