News55

Lasse Kronér efter anklagelserna: "Hur kan jag tvätta bort stämpeln?"

Artikelbild
STOCKHOLM 20100818
Anton Hagwall
Anton Hagwall
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 30 jan. 2018

Förundersökningen om sexuella trakasserier mot Lasse Kronér har lagts ner. Ändå har han nu svårt att komma vidare, delvis för att den målsägande kvinnans advokat Elisabeth Mazzi Fritz begär överprövning av beslutet. – Hur kan jag tvätta bort den här stämpeln som har satts på mig? säger han till Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I förra veckan lades förundersökningen om sexuella trakasserier ned mot programledaren och underhållaren Lasse Kronér.

I sitt beslut skriver åklagarmyndigheten att det saknas “anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal i form av sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning och sexuellt ofredande har förövats och det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen.”

Ändå har Lasse Kronér svårt att se hur han ska ta sig vidare, skriver Expressen.

– De här tre månaderna har varit de absolut värsta i hela mitt liv. Rent privat har jag aldrig någonsin varit med om maken.

Lasse Kronér berättar för tidningen att han har haft svårt att gå ut och att han mest har hållit sig hemma.

– Jag är ju så igenkänd och att gå ut och titta folk i ögonen samtidigt som man hängts ut som någon jävla våldtäktsman, säger han.

      LÄS MER: Förundersökning mot Lasse Kronér läggs ner

Målsäganden begär överprövning

ANNONS

Samtidigt säger Elisabeth Massi Fritz, advokat till kvinnan som polisanmälde Kronér, att de begär överprövning av ärendet.

“Min klient känner sig kränkt och utnyttjad. Hon reagerar starkt på åklagarens nedläggningsbeslut” skriver Massi Fritz i ett sms, enligt Expressen.

Kronér kommenterade Massi Fritz tillkännagivande på Twitter där han skrev: “En lögn blir inte en sanning för att du skriker den högre och fler gånger”.

– Hur kan jag tvätta bort den här stämpeln som har satts på mig? Det har varit en jävligt ledsam tid och det är svårt att känna direkt i huvudet hur jag ska gå vidare och bryta mönstret. Ska jag ut och spela, åka på turné, spela in tv-program och stå på scen och underhålla? Hur känns det egentligen? säger Kronér till Expressen.

Upptäck vår ekonomisajt E55

LÄS ÄVEN: Glädjande överraskning för pensionärer
LÄS ÄVEN: Nytt Rut-förslag drabbar pensionärer
LÄS ÄVEN: 
Konflikt kring näthandeln från Kina
LÄS ÄVEN: Dolda arvoden till SBAB-höjdare

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS