News55

Nyopererad 90-åring föll på sjukhus och bröt höften

Artikelbild
Många äldre besväras av ensamhet och oro. Arkivbild.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 06 dec. 2016

En man i 90-årsåldern bröt höften i samband med en fallolycka och behandlades på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Natten innan utskrivning föll mannen omkull igen vilket orsakade ytterligare en fraktur på den andra höften.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den äldre mannen hade råkat ut för en fallolycka hemma och i samband med det fått en fraktur på höften. Mannen opererades på Skånes universitetssjukhus i Malmö och skulle därefter flytta till ett korttidsboende i kommunen.

Dagen innan den planerade utskrivningen flyttades mannen till en annan avdelning på sjukhuset. Mannen ska ha varit förvirrad och på grund av detta gått upp på natten, återigen fallit omkull och brutit sin andra höft.

      LÄS MER: Vårdtagare lämnades utan tillsyn – råkade ut för fallolycka

Ådrog sig komplikationer efter operationen

Ytterligare en operation genomfördes och mannen drog på sig komplikationer som hjärtsvikt och lunginflammation, men skrevs sedan ut och kunde flytta till korttidsboendet.

Eftersom mannen ådrog sig en allvarlig vårdskada på sjukhuset har händelsen anmälts enligt lex Maria. På sjukhuset ska man se över hur man kan undvika att flytta patienter och vilka resurser som behövs sättas in för att man ska kunna öka bemanningen nattetid.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS