News55

Per Gessle om Marie Fredriksson: "Ingen vet vad som händer"

Artikelbild
Marie Fredriksson, left, and Per Gessle, right, of the Swedish band Roxette perform during a concert in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, April 16, 2011. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 03 juni 2016

Marie Fredriksson meddelade nyligen att hennes hälsa inte längre tillåter att hon turnerar med Roxette. I en stor intervju i Aftonbladet berättar nu Per Gessle om Maries beslut och hur hon mår idag.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nyligen meddelades att Roxette ställer in sin kommande turné då Marie Fredriksson hälsa inte tillåter några fortsatta konserter.

2002 upptäcktes att Marie hade en hjärntumör och hon friskförklarades tre år senare, men har under åren lidit av olika strålskador som påverkat hennes motorik. Sedan hennes comeback 2009 har Roxette turnerat världen runt men vid flera spelningar har hon suttit på en stol och letts till och från scenen.

– Det har varit 30 fantastiska år! Jag är särskilt stolt och tacksam över att ha kommit tillbaka efter min sjukdom 2009 och spelat oss ytterligare några varv runt jorden! Nu är turnerandet över för min del och jag tackar vår fantastiska publik som varit med på hela resan, sade Marie Fredriksson då.

      LÄS MER: Roxette ställer in – slutar turnera

“Hon kände att det gick en gräns”

I Aftonbladet berättar nu Per Gessle om Marie Fredrikssons avsked från scenen och den nya skivan som släpps samtidigt som en fotobok med bilder från de senaste årens konserter runt om i världen.

– Det har varit fantastiskt att Marie pallat med. Vi har gjort 280 spelningar sedan Marie kom tillbaka på eget bevåg. Hon har blivit starkare och starkare ända tills det inte gick längre, säger Per.

På frågan om det var ett svårt beslut att ställa in sommarens turné beskriver han det som att de sista fem åren levdes på lånad tid.

ANNONS

– Hon har problem med benet. Hon kan ofta inte gå, benet är opålitligt. Hon satt på scen och sjöng, hade käpp för det hände att hon trillade. Och då nojade hon på att hon skulle trilla och tappade fokus på sin sång. Hon kände att det gick en gräns, berättar Per för Aftonbladet.

      Club55: Få koll på hälsan via Hälsotest XL till bästa pris hos Werlab

 “Man får vara tacksam för allt som blev”

Men även om turnerandet är över innebär det inte med hundraprocentig säkerhet att sagan Roxette är över.

– Det är möjligt att vi gör fler låtar, kanske en låt till en film. Men ett helt album, det vet jag inte om vi pallar, säger Per.

– Jag trodde att Roxette tog slut 2002 när Marie blev sjuk. Man får tänka med den kepsen på. Vara tacksam för allt som blev. Ingen vet vad som händer. Marie kan bli bättre i sitt ben och då ändras allt igen.

Per får även frågan om när han kommer att ställa upp i ”Så mycket bättre”.

– Det kommer aldrig att hända. Jag har inget behov av det. Jag vill inte laga mat i morgon-tv. Jag kan laga mat hemma. Jag vill inte bli mer känd.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS