News55

Så försvarar Patrik Sjöberg sin pedofiljakt

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 07 mars 2023Publicerad: 07 mars 2023

Höjdhoppslegendaren är med och driver Dumpen, sajten där pedofiler exponeras offentligt. I SVT:s "Min sanning" försvarar han den kontroversiella hemsidan.

ANNONS
ANNONS

Patrik Sjöberg och Sara Nilsson driver tillsammans Dumpen, en sajt där de konfronterar och hänger ut vuxna som söker sexuell kontakt med barn. Metoden är kontroversiell och Dumpen har både kritiserats och hyllats. Kritikerna ifrågasätter att personer som inte har dömts för brott hängs ut som förövare.

Närmare 200 personer har hängts ut och två män har begått självmord efter att deras information och bild exponerats på Dumpen. Anna Hedenmo i SVT:s “Min sanning” frågar varför de inte nöjer sig med att konfrontera männen och kontakta polisen, utan att hänga ut någon på internet. Men Patrik Sjöberg tycker inte att de gör något fel.

– Vi gör det preventivt, säger han. 

– Vi vet att vi räddar väldigt många barn.

Enligt Hedenmo så blir anhöriga till de uthängda männen trakasserade och ibland även förföljda, men det håller inte Sjöberg med om. Dumpens medarbetare har kontakt med de berörda familjerna och dessa blir inte trakasserade.

– Det har säkert hänt att någon har fått ägg kastat på huset, men det där är sådant som vi tar avstånd från. Men är det bättre om en pappa träffar ett barn och våldför sig på det barnet och åker fast? Är det bättre?

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS