News55

Två svenskar gripna på Mallorca

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 17 juni 2024Publicerad: 17 juni 2024

Två svenska män har gripits i staden Palma på den spanska ön Mallorca. De är misstänkta för penningtvätt genom fastighetsaffärer, rapporterar P4 Stockholm.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt spansk polis är insatsen en del i arbetet mot en kriminell liga som sedan 2022 tvättat pengar från narkotikahandeln i Stockholm.

Vid tillslaget beslagtog polisen bland annat en fastighet i Palma värderad till en miljon euro, motsvarande drygt elva miljoner kronor.

Den ena mannen visade sig vara ledare för ett kriminellt gäng i Stockholm och den andre mannen hans närmaste medhjälpare.

Spanska nyhetsbyrån EFE skriver att polisen inledningsvis trodde att männen semestrade på Mallorca. Men den höga levnadsstandarden som ledaren åtnjöt i Palma under en längre tid väckte polisens misstankar.

Efterforskningar visade att mannen drev en omfattande affärsverksamhet med fastigheter och två restauranger på ön – han var även i färd med att öppna en tredje. Polisen har också hittat bevis för att gänget planerade att köpa en lyxyacht att köra turister i och att de letade fler fastigheter att använda i penningtvättssyfte.

Även en tysk medborgare har gripits misstänkt för att vara inblandad i det kriminella nätverket, skriver EFE.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS