News55

Malmö tar täten som äldrevänlig stad

Malmö
Malmö tar täten som äldrevänlig stad. Bilden är från Möllevångstorget i Malmö. (Foto: Johan Nilsson/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 09 okt. 2024Publicerad: 09 okt. 2024

“Att inte se till äldres behov och önskningar är att ignorera en stor del av världens befolkning”, skriver kommunalrådet Anders Rubin (S) i en debattartikel i Sydsvenskan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tidningen Senioren berättar att Malmö stad blir medlem i Världshälsoorganisationens nätverk för åldersvänliga städer, Global Network for age-friendly Cities and Communities.

För äldre Malmöbo ökar det möjligheten att synas i det offentliga rummet, men staden får också utökade möjligheter att dels dra nytta av andra städers erfarenheter på området, dels bidra med egen inspiration och kunskaper.

Ansvarige politikern: Bra stad att leva i

“Malmö ska vara en bra stad att leva i, hela livet. Och hela livets behov ska rymmas i Malmö”, framhåller S-kommunalrådet Anders Rubin, som har ansvar för Malmö stads hälsa, vård och omsorg, i ett debattinlägg i Sydsvenska Dagbladet.

En medveten satsning ska nu minska ofrivillig ensamhet, mer fokus läggs på sociala aktiviteter för äldre, inkluderingen ska öka på en rad områden i samhället, liksom stödet från samhället och hälsovården.

Det handlar även om utveckling på bostadsområdet, transporter, kommunikation och information.

Malmö stad har drygt 50 000 invånare över 65 år och gruppen väntas öka med 10 000 personer de närmaste tio åren, uppger Senioren och förklarar att Malmöbor i åldern 75 till 84 år förväntas stå för största ökningen under den kommande tioårsperioden.

Läs även: Tänk på de äldre vid digitalisering News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS