News55

Trump lovar frige grundare bakom knarksajt

Artikelbild
Donald Trump i samband med lördagens tal. (Foto: Jose Luis Magana)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 26 maj 2024Publicerad: 26 maj 2024

Om Donald Trump blir president på nytt kommer han att frige den livstidsdömde grundaren bakom ökända sajten Silk Road, där illegala droger och andra varor kunde handlas i skydd av anonymitet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det säger expresidenten på lördagen i ett tal vid ett evenemang i Washington för att utse presidentkandidaten för Libertarianska partiet – ett av USA:s mindre partier vid sidan av Demokraterna och Republikanerna – som radikalt vill krympa den amerikanska staten.

Om ni röstar röstar på mig kommer jag dag ett att omvandla straffet för Ross Ulbricht, sade Trump, och tillade senare: Vi kommer se till att få hem honom.

40-årige Ulbricht greps 2013 i San Francisco och dömdes 2015 till två livstidsdomar plus ytterligare 40 år i fängelse. Trumps utspel möttes av entusiasm från publiken, som annars var skeptisk och flera gånger buade ut Trump, som till sist svarade.

Ni kan fortsätta på samma sätt som ni gjort de senaste decennierna och få era tre procent, sade han.

I förra presidentvalet fick libertarianernas kandidat Jo Jorgensen strax över en procent i flera vågmästarstater, däribland Wisconsin, Michigan och Arizona.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS