News55

Här avslöjar Amelia Adamo traumatisk hemlighet

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 12 jan. 2023

Tidningsdrottningen Amelia Adamos liv skildras i en ny dokumentär på SVT. Där delar hon med sig av ett gammalt trauma.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I samband med den nya serien ”Amelia Adamo – Le och leverera” öppnar Adamo upp om händelser som hon aldrig pratat offentligt om tidigare.

– Jag tycker att jag har blottat mig under åren: mig själv, mitt privatliv, min stackars familj. Men sedan fanns det ytterligare någonting som regissören lyckades ta fram. Det förvånade mig, säger hon till SVT.

Det är producenten Jesper Henkes frågor som får henne att lyfta på locket till en händelse som inträffade i Rom för 50 år sedan. Det handlar om traumat kring hennes förstfödde son. Han levde bara i två timmar innan han dog, nöddöptes och begravdes.

– Alla familjer har sina hemligheter och det här var min och den hade jag ganska väl tryckt undan. Jag talade aldrig om det här barnet, säger hon.

I tidningen Amelia skriver hon om känslorna som vällde upp när Henke frågade om hon inte ville veta var sonen låg begravd.

“Det var som att sticka hål i en böld. Då började jag gråta och skämmas. Så många gånger jag åkt till Rom och aldrig forskat i vad som hände 1974. Hur kunde jag bara radera ut en sådan avgörande händelse?”, skriver Amelia Adamo och fortsätter:

“För första gången konfronteras jag med det jag förträngt i alla dessa år. Mitt fiktiva betongblock finns på riktigt på en kyrkogård i Rom”.

Serien ”Amelia Adamo – Le och leverera” finns att se här på SVT Play.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS