News55

Biden har covid igen – slutet på hans kampanj?

Joe Biden
President Joe Biden pausar när han går nedför trappan till Air Force One vid Dover Air Force Base i Delaware. Biden återvänder till sitt sommarställe för att isolera sig efter att ha testats positivt för covid. (Foto: Susan Walsh / AP Photo / TT)
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter
Uppdaterad: 18 juli 2024Publicerad: 18 juli 2024

Biden testade nyligen positivt för covid, vilket kommer att påverka hans möjligheter ytterligare att fortsätta presidentkampanjen. I hopp om snabbt tillfrisknande isolerar han sig på sommarstället i Delavare på östkusten.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var en frustrerad Biden som konstaterade att han fått covid igen, även denna gång med vanliga förkylningssymptom såsom hosta och rinnig näsa. Hans sjukdomstillstånd försenar flera viktiga besök som är inplanerade för hans presidentkampanj. Han var bland annat tvungen att ställa in sina evenemang i Las Vegas i delstaten Nevada, rapporterar New York Times.

Fick ställa in flera evenemang

Presidenten och hans pr-strateger hade hoppats kunna använda ett tvådagars besök i Las Vegas för att sälja in demokraternas ekonomiska politik bland immigranter och spansktalande väljare eftersom Nevada är en av vågmästarstaterna som kommer att avgöra valet.

Joe Biden hade också planerat att tala vid den årliga konferensen för Unidos US, en medborgarrättsorganisation, men fick oturligt nog ställa in efter en timmes försening när hans covid-test kom tillbaka positivt.

Joe Biden
President Joe Biden och Maritza Rodriguez, Bidens latina rådgivare, hälsar på kunder Linda Michoacan Mexican Restaurant, under ett stopp i Las Vegas. (Foto: Susan Walsh/AP Photo/TT) 
ANNONS

Underlättar för utvisningshotade

I tisdags meddelade Biden att från och med 19 augusti kan papperslösa makar till amerikanska medborgare ansöka om ett nytt program som ska skydda dem från utvisning. Det rör sig om 500 000 personer som i stället för utvisning ska ges chansen till medborgarskap och möjlighet att arbeta lagligt i landet.

Biden tvingas kämpa i motvind

ANNONS

Det är allt fler demokrater som upplever Joe Bidens kandidatur chanslös mot Donald Trump och frustrationen inom partiet växer allt eftersom tiden går. Varenda minut som återstår innan valet i november är kritisk och ju längre som det interna tvivlet och obeslutsamheten fortgår, ju svagare blir Demokraterna.

När både Nancy Pelosi och ex-president Barack Obama har uttryckt tvivel om Bidens förmåga att vinna över Trump i valet blir det extra svårt för honom att fortsätta som presidentkandidat. Hans insjuknande i covid kommer dessutom högst olägligt.

Mer öppen för att lyssna

President Biden har blivit mer mottaglig under de senaste dagarna för att höra argument om varför han borde avstå från att kandidera till nästa presidentperiod uppger ett flertal demokrater inom partiet.

Herr Schumer och Jeffries som representerar Demokraterna i staten New York övertalade partitjänstemän att skjuta upp starten av Bidens nominering en vecka, vilket ytterligare eldar på den pågående debatten om hans lämplighet, enligt New York Times.

Om Biden mot all förmodan drar sig ur blir Camilla Harris, aktuell vicepresident, en stark kandidat. Men Kaliforniens guvernör Gavin Newsom och Michigans guvernör Gretchen Whitmer är personer som kan bli aktuella.

Läs också:

Våg av avgångskrav väntar Biden – “blir brutalt

ANNONS

En olycka kommer sällan ensam – Biden har covid

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

Cecilia Bolter
Cecilia Bolter

Erfaren journalist som bevakar ämnen som samhälle, hälsa, livsstil och trender för News55

ANNONS