News55

Ett års regn på ett dygn – kaos i Dubai

Artikelbild
Kraftiga åskväder drog in över Förenade Arabemiraten på tisdagen och på bara ett dygn fick ökenstaten Dubai över ett och ett halvt års regn, vilket ledde till att stora delar av motorvägarna och Dubais flygplats översvämmades. (Foto: Jon Gambrell/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 17 apr. 2024Publicerad: 17 apr. 2024

Ökenlandet Förenade arabemiraten har fått rekordmycket regn i samband med en åskstorm, vilket har orsakat översvämningar på stora motorvägar och Dubais flygplats.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under ett dygn fick landet 142 millimeter regn. På ett år brukar landet få i genomsnitt 94,7 millimeter regn.

En man i 70-årsåldern rapporteras ha dött när hans bil sveptes med i en flodvåg.

Händelsen har kallats för en “historisk väderhändelse” som har överstigit “allt någonsin dokumenterat sedan man började mätningarna 1949”, enligt det statliga nyhetsbolaget Wam.

Skolor har fått stänga och myndighetspersonal uppmanas att jobba hemifrån. Myndigheter har samtidigt skickat ut tankbilar till gator och vägar för att försöka pumpa bort vattnet. Många vägar och områden saknar avlopp eftersom det regnar oregelbundet i landet.

På Dubais flygplats tvingades man stoppa alla ankomster under tisdagskvällen. Under onsdagen medgav flygplatsen att översvämningarna hade ställt till det och påverkat flygtrafiken. Bland annat har personal inte kunnat ta sig till flygplatsen.

“Återhämtningen kommer att ta lite tid”, enligt uppgifter från flygplatsen på plattformen X. “Vi tackar er för ert tålamod och er förståelse medan vi arbetar oss igenom dessa utmaningar.”

I grannlandet Oman har minst 18 personer dött i de stora regnovädren de senaste dagarna. Bland annat dog tio skolbarn och en vuxen när en skolbuss sveptes med i översvämningarna, enligt nationella räddningsmyndigheter.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS