A-
A+

Åberg elva i världen trots osis med vädret

Ludvig Åberg med en putt under lördagens spel på Pebble Beach.
Ludvig Åberg med en putt under lördagens spel på Pebble Beach.
GolfTT

Ett oväder stoppade Ludvig Åberg från att utmana om segern på Pebble Beach.

Den svenske golfstjärnan slutade tvåa efter att den sista rundan ställts in, men kan trösta sig med en prischeck på närmare 23 miljoner kronor.

Och en elfteplats på världsrankningen.

PGA-tourtävlingen på Pebble Beach i Kalifornien reducerades från 72 till 54 hål efter att regn och hårda vindar tvingat arrangören att ställa in den sista rundan.

Amerikanen Wyndham Clark, som låg ett slag före Ludvig Åberg inför den tänkta fjärderundan, utropades därför till vinnare.

Det är kanske inte så här man drömmer om att vinna. Med det sagt så var det många av oss som redan i går hade en känsla av att det kanske var vår sista runda, säger Clark efter beskedet att tävlingen är över, enligt AP.

Under lördagen satte Clark banrekord när han gick runt den ikoniska banan på 60 slag. När han promenerade upp mot sista green på lördagen kände han sig på ett sätt redan som en vinnare.

Alla firade och grattade mig. Jag sade till och med till mig själv att "det känns som att jag precis vann tävlingen", trots att vi hade en runda till att spela. Och sedan vaknar man upp i dag av att de ställer in spelet.

Ludvig Åberg gick därmed miste om att ta sin andra seger på PGA-touren, och en segercheck på runt 38 miljoner kronor. Helt lottlös blev han ändå inte. Tvåan får 23 miljoner kronor för sin insats.

Dessutom klättrar svensken, som blev proffs så sent som i somras, från 27:e till elfte plats på världsrankningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.