A-
A+

Åberg i delad ledning med världsettan

En glad Ludvig Åberg på det 14:e hålet på klassiska Pebble Beach i Kalifornien.
En glad Ludvig Åberg på det 14:e hålet på klassiska Pebble Beach i Kalifornien.
GolfTT

Svenske golfstjärnan Ludvig Åberg har slagit sig till en delad första plats efter andra rundan i veckans stjärnspäckade PGA-tävling i Kalifornien.

Efter att ha avslutat den andra dagen med sju slag under par på den klassiska banan Pebble Beach har Ludvig Åberg intagit en delad förstaplats.

I toppen med totalt elva under par trängs han nu med världsettan Scottie Scheffler och meriterade belgaren Thomas Detry.

24-årige Åberg – som vann på PGA-touren redan under sin debutsäsong i fjol – rivstartade med en birdie på första hålet följt av en eagle på det andra. Särskilt puttarna satt som de skulle i de fyra första hålen, flera av dem slog han från över tio meter.

Jag kommer inte ihåg när jag gjorde det senast, så det är klart att det är en liten bonus, sade Åberg efteråt.

Efter ytterligare fyra birdies avslutade Åberg rundan på 65 slag. Han har därmed klättrat sju placeringar till toppen.

Jag kände att jag fortsatte spela ganska bra och fortsatte att vara disciplinerad, så det var skönt.

Tävlingen i Kalifornien spelas de två första dagarna på två olika banor – klassiska Pebble Beach och Spyglass Hill – och är en av åtta så kallade "signaturtävlingarna" på USA-touren.

Endast 80 toppspelare får delta och den totala prispotten ligger på cirka 207 miljoner kronor (20 miljoner dollar). Alla spelare får dessutom ta del av prispengarna – i tävlingen finns nämligen ingen kvalgräns. Det innebär att samtliga spelare är garanterade att få spela de två avslutande rundorna i helgen och då är det enbart Pebble Beach-banan som gäller.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.