Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 23 mars 2024Publicerad: 23 mars 2024

Filippa Angeldahls Manchester City tog under lördagen emot stadsrivalen Manchester United i ett hett derby på Etihad Stadium. Svenskan inledde matchen på bänken, men blev inbytt i matchminut 83 för att kontrollera lagets 3–1-ledning. Senast hon spelade…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Angeldahl inbytt i Citys derbyvinstSamuel Steén/TTFilippa Angeldahl blev inbytt när Manchester City slog Manchester United. Arkivbild.FotbollTT Filippa Angeldahls Manchester City tog under lördagen emot stadsrivalen Manchester United i ett hett derby på Etihad Stadium. Svenskan inledde matchen på bänken, men blev inbytt i matchminut 83 för att kontrollera lagets 3–1-ledning. Senast hon spelade för Manchesterlaget var den 16 februari när hon blev inbytt mot Chelsea. Innan dess hade de ljusblåa tagit en bekväm ledning, när Jessica Park öppnade sitt målkonto i klubben. Mittfältaren gjorde både 1–0 och 2–0 i den första halvleken. City drog sedan ifrån ytterligare när Khadija “Bunny” Shaw satte dit 3–0 efter bara 32 sekunder av den andra halvleken. Målet var inte bara jamaicanskans 17:e mål för säsongen, utan även hennes 68:e totalt i klubben. Därmed kan hon numera titulera sig som bäste målskytt i klubbens historia på damsidan. Manchester City höll undan och vann till slut med 3–1. Vinsten innebär att laget kliver upp i topp av WSL, med en match mer spelad än tvåan Chelsea.Kasper Ljungström/TT