Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 03 apr. 2024Publicerad: 03 apr. 2024

Arsenal lättar inte på gaspedalen i racet om Premier League-titeln. Hemma mot Luton kom en bekväm 2–0-seger som tog laget till förstaplatsen i tabellen – åtminstone i ett dygn framöver. Martin Ødegaard vänstersköt ledningsmålet i 24:e minuten, efter fin…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Arsenal upp i topp – och hattrick av FodenFrank Augstein/AP/TTMartin Ødegaard tackar Kai Havertz för passningen till 1-0-målet.FotbollTTArsenal lättar inte på gaspedalen i racet om Premier League-titeln. Hemma mot Luton kom en bekväm 2–0-seger som tog laget till förstaplatsen i tabellen – åtminstone i ett dygn framöver. Martin Ødegaard vänstersköt ledningsmålet i 24:e minuten, efter fint växelspel med Kai Havertz. Ännu mer andrum fick Arsenal när Daiki Hashioka styrde in 2–0 i eget mål strax före pausvilan. Segern gör att Arsenal står på 68 poäng med åtta matcher kvar att spela i kampen om den engelska fotbollstronen. Liverpool har 67 poäng och har goda möjligheter att återta serieledningen när man på torsdagskvällen tar emot jumbon Sheffield United på Anfield. De regerande mästarna i Manchester City vill också vara med och slåss om ligabucklan och tog sig upp på 67 poäng när tabellfyran Aston Villa, med Robin OIsen mellan stolparna, besegrades med 4–1. Hemmapubliken gav Phil Foden en välförtjänt applåd när han i slutet av matchen byttes ut efter ett synnerligen gott dagsverke på Etihad Stadium. Ställningen var 1–1 när Foden gav City ledningen på tilläggstid i första halvlek. Rodri, som tidigare hade gjort 1–0-målet, spelade sedan fram till Fodens 3–1 i 62:e minuten innan den formstarka 23-åringen fullbordade sitt hattrick sju minuter senare. Det var Fodens andra hattrick för säsongen och han står nu på 14 Premier League-mål. Erling Braut Haaland fick sitta kvar på bänken hela matchen.