Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 14 mars 2024Publicerad: 14 mars 2024

Memphis Depay kvitterade dubbelmötet, till 2–2, med tre minuter kvar. Sedan vann hans Atlético Madrid efter straffar mot Inter. Därmed är den spanska klubben vidare till Champions League-kvartsfinal. De italienska serieledarna Inter hade 1–0 med sig inf…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Atlético vidare efter straffdramaManu Fernandez/AP/TTAtlético Madrids målvakt Jan Oblak tog två straffar när hans lag slog Inter på hemmaplan efter förlängning och straffläggning. Atlético är nu vidare till kvartsfinal i Champions league.FotbollTTMemphis Depay kvitterade dubbelmötet, till 2–2, med tre minuter kvar. Sedan vann hans Atlético Madrid efter straffar mot Inter.Därmed är den spanska klubben vidare till Champions League-kvartsfinal. De italienska serieledarna Inter hade 1–0 med sig inför returen efter Marko Arnautovics sena mål hemma i Milano. I den spanska huvudstaden, där Atlético har ett urstarkt facit, var det Inter som tog taktpinnen i åttondelsfinalen. Efter ett rappt anfall kunde Federico Dimarco – som är född i Milano, fostrad i Inters akademi och stor supporter sedan barnsben till den blåsvarta klubben – distinkt sätta ledningsmålet.Griezmann kvitterade En ledning som bara höll i två minuter. För efter en lyftning in i straffområdet höll Antoine Griezmann sig framme. Den franske superstjärnan högg kliniskt och placerade in 1–1 efter en något tilltrasslad situation. Därefter jagade Atlético ett ledningsmål i matchen tillika kvitteringsmål i dubbelmötet. Men Inter, som bara har släppt in 13 mål på 28 Serie A-matcher i år, försvarade länge smart och såg ut att rida ut stormen. Sedan klev Memphis Depay in i handlingen. Nederländaren byttes in med elva minuter kvar och ställde genast till med oreda i det välorganiserade Inter-försvaret. Med tre minuter kvar fick han till slut utdelning. 30-åringen tog emot i straffområdet och placerade in 2–1 för sitt Atlético. Ett mål som tog matchen till förlängning, som blev mållös. I den efterföljande straffläggningen räddade Atlético-målvakten Jan Oblak två straffar och när Lautaro Martinez missade målet var saken klar.I slutändan handlar det en om en del tur i straffläggning, säger Oblak och fortsätter:Om spelaren lägger en perfekt straff är det omöjligt att ta den. Det var roligt att jag kunde rädda dem, säger Oblak till AP.Dortmund vidare Även Borussia Dortmund är vidare till kvartsfinal. Efter den första matchen mot PSV Eindhoven var ställningen 1–1. På hemmaplan tog det bara tre minuter för Jadon Sancho att ge tyskarna ledningen. Engelsmannen, utlånad från Manchester United, placerade elegant in ledningsmålet från distans. På tilläggstid satte sedan Marco Reus 2–0 som blev matchens sista mål.Karl Sundström/TTFakta: Champions League TT Klara för kvartsfinal: Arsenal, Barcelona, Manchester City, Bayern München, Real Madrid, Paris Saint-Germain, Dortmund, Atlético Madrid. Kvartsfinalerna lottas på fredag.