News55

Barcelona vann svängiga stormötet

Artikelbild
Barcelonas Raphinha blev tvåmålsskytt i matchen. (Foto: Aurelien Morissard/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 10 apr. 2024

Barcelona vann det första stormötet mot Paris Saint-Germain efter en minst sagt svängig fotbollsmatch. Spanjorerna har med sig en 3–2-ledning inför nästa veckas retur i Champions League-kvartsfinalen. Efter en jämn inledning blev det mer och mer Barcelo…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Efter en jämn inledning blev det mer och mer Barcelonas match, och laget skapade ett par fina chanser i mitten av första halvlek – däribland en nick av Robert Lewandowski som Nuno Mendes rensade undan på mållinjen.

I slutet av första halvlek kom 1–0-målet till Barcelona genom Raphinha, som utnyttjade ett misstag av PSG-målvakten Donnarumma.

PSG:s svar kom nästan omedelbart i den andra halvleken. I minut 48 satte Ousmane Dembélé kvitteringen, bara tre minuter senare kom 2–1 till PSG av Vitinha och vändningen var ett faktum.

Barcelona skulle dock komma tillbaka. Med dryga timmen spelad stod Raphinha för sitt andra mål i matchen fram till 2–2 efter en perfekt löpning och läckert avslut.

Gästerna kunde därefter också återta ledningen genom 3–2 av inbytte dansken Andreas Christensen, som därmed såg till att det är fördel Barcelona i kvartsfinalreturen.

I onsdagens andra Champions League-möte vann Atletico Madrid mot Dortmund med 2–1. Hemmalaget fick en smakstart på matchen när Dortmunds Ian Maatsen spelade fel långt ner på egen planhalva, och bollen hamnade hos Rodrigo De Paul som kunde göra 1–0 för Atletico Madrid.

Knappa halvtimmen senare kunde Samuel Lino utöka ledningen. Reduceringen kom i slutminuterna av Dortmunds Sébastien Haller.

Returerna spelas på tisdag den 16 april.