A-
A+

Biden om Trumps linje: "Precis vad Putin vill"

USA:s president Joe Biden talade på tisdagen om den kompromiss som skjutits ned av expresidenten Donald Trump och flera andra republikanska ledamöter.
USA:s president Joe Biden talade på tisdagen om den kompromiss som skjutits ned av expresidenten Donald Trump och flera andra republikanska ledamöter.
UkrainaTT

USA:s president Joe Biden varnar för konsekvenserna om fortsatt Ukrainastöd uteblir och beskyller expresidenten Donald Trump för att ha skjutit ned en framförhandlad kompromiss i kongressen.

Varje vecka, varje månad som går utan nytt stöd till Ukraina betyder färre artillerigranater, färre luftförsvarssystem, färre verktyg för Ukraina att försvara sig mot detta ryska angrepp, sade Biden.
Precis vad Putin vill, fortsatte han.

Talet gjordes i samband med att kongressledamöter förhandlar om ett lagförslag på totalt 118 miljarder dollar. Det innehåller det hett omdebatterade stödet till Ukraina på drygt 60 miljarder dollar – men också 14 miljarder dollar till Israel, humanitärt stöd till Gaza, hjälp till krigsflyktingar samt pengar för att stärka USA:s södra gräns.

Men lagförslaget, som framförhandlats av en partiöverskridande grupp senatorer, dödförklarades av expresidenten Donald Trump och hans partikamrater redan på måndagen, innan det gått till omröstning.

Biden klandrade på tisdagen Trump för att inte söka en lösning på migrationskrisen och i stället utnyttja den för att öka sina egna chanser inför presidentvalet i november.

Under det senaste dygnet har han inte gjort någonting mer än att nå ut till republikanerna i kammaren och senaten och hota dem och försöka skrämma dem att rösta emot detta förslag, sade Biden om Trump.

Biden uppmanade samtidigt kongressledamöter att visa "ryggrad" och göra vad som är rätt.

Men kort efter presidentens uttalande grusades utsikterna för en överenskommelse ytterligare.

De flesta av våra medlemmar känner att vi inte kommer att kunna stifta en lag här, sade senatens republikanska minoritetsledare Mitch McConnell till journalister.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.