A-
A+

Blir det svenskvinst på Grammygalan?

Ludwig Göransson kan vinna på Grammygalan i natt. Arkivbild.
Ludwig Göransson kan vinna på Grammygalan i natt. Arkivbild.
NöjeTT

Ska Ludwig Göransson och Ghost lyckas kamma hem priser på nattens Grammygala? I övrigt verkar årets musikgala i Los Angeles vara kvinnornas afton.

Den svenske kompositören Ludwig Göransson har goda chanser att kamma hem en Grammy i år. Han har fem nomineringar, bland annat i kategorin bästa filmmusik för både "Black Panther: Wakanda forever" och "Oppenheimer".

Linköpingssonen har redan tre Grammys sedan tidigare.

Hårdrockbandet Ghost med frontmannen Tobias Forge, också från Linköping, är nominerade till en Grammy i kategorin bästa metalframträdande. Samma nominering fick de även i fjol, men vann inte den gången. Dessutom är den svenskamerikanske bluesmusikern Eric Bibb nominerad till en Grammy för tredje gången, i kategorin bästa traditionella bluesalbum.

I övrigt är det en kvinnodominerad gala i år, sett till nomineringarna. Den kvinnliga dominansen är stor i de tunga kategorierna, och flest nomineringar har den amerikanska sångerskan SZA – hela nio stycken. Därefter följer namn som Taylor Swift, Billie Eilish, Olivia Rodrigo och Miley Cyrus med ett antal nomineringar var.

Jon Batiste, som förra året var den mest nominerade artisten med elva nomineringar har även i år chans på vinst i sex kategorier.

Galan leds av komikern och pratshowvärden Trevor Noah, och bland artisterna som uppträder finns bland andra Joni Mitchell, U2, Billie Eilish, Billy Joel, Dua Lipa, Olivia Rodrigo och Travis Scott.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.