News55

Börsen hämtade sig efter amerikansk kalldusch

Artikelbild
Det är uppåt som gäller på börsen, enligt terminshandeln. Arkivbild (Foto: Tim Aro/SvD/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 11 apr. 2024Publicerad: 10 apr. 2024

Stockholmsbörsen och kronan åkte på en rejäl kalldusch i form av oväntat hög USA-inflation på onsdagseftermiddagen. Kurserna föll hastigt men återhämtade sig och indexen stängde nära nollstrecket. Breda OMXS-index gick ned marginella 0,1 procent. Bland…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Börsen hämtade sig efter amerikansk kallduschTim Aro/SvD/TTUpp och ned på börsen. Arkivbild.BörsTT

Stockholmsbörsen och kronan åkte på en rejäl kalldusch i form av oväntat hög USA-inflation på onsdagseftermiddagen. Kurserna föll hastigt men återhämtade sig och indexen stängde nära nollstrecket.

Breda OMXS-index gick ned marginella 0,1 procent.

Bland de mest omsatta aktierna i OMXS30-index backade räntekänsliga bolag som fastighetsbolaget SBB och värmepumptillverkaren Nibe, ned 7,7 respektive 0,8 procent. Indexet som helhet stängde på plus 0,2 procent

Utanför OMXS30 steg rapporterande it-grossisten Dustin 4,4 procent efter sina kvartalssiffror, som visade på motvind i försäljningen men högre lönsamhet i verksamheten.

Inför börsöppningen presenterade NCC en order värd 460 miljoner kronor för renovering av tingsrätten i finländska Vanda. Byggbolagets aktie föll dock 5,3 procent.

Kronan åkte också på en smäll. Priset på en dollar lyfte till 10,73 kronor och priset på en euro till 11,52 kronor.

Börsuppgången sedan årsskiftet har nu krympt till 5,8 procent.

ANNONS

På de ledande Europabörserna var utvecklingen blandad. Indexrörelserna var små med uppgångar på ett par tiondels procent i London och Frankfurt, medan Parisbörsen backade marginellt.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS