A-
A+

Börsen inledde veckan nedåt

Stockholmsbörsen backade på måndagen. Bildmontage.
Stockholmsbörsen backade på måndagen. Bildmontage.
BörsTT

Stockholmsbörsen inledde veckan nedåt, i linje med utvecklingen på de större Europabörserna.

Vid stängning hade det breda OMXS-indexet backat 0,7 procent.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nedgången kom efter en ny historisk rekordnotering på Stockholmsbörsen i fredags och inför en annalkande vårflod av kvartalsrapporter från börsbolag runt om i världen.

Det blev en dålig start på veckan för majoriteten av börsens mest omsatta aktier i OMXS30-index, som backade 0,8 procent. Gruvbolaget Boliden agerade sänke och föll 2,7 procent. Även lastbilstillverkaren AB Volvo hade det tungt och backade 2,3 procent.

Läkemedelskoncernen Astra Zeneca inledde dagen lovande, men hade vid stängning backat 0,4 procent. Detta efter ett bakslag i testerna av diabetesläkemedlet Farxiga för behandling av covid-19-sjuka patienter.

Bäst gick hygienbolaget Essity som steg 0,7 procent.

En annan vinnare, utanför tungviktarlistan, var bioteknikkoncernen Addlife som steg 5,4 procent efter besked om ett större irländsk företagsköp.

SAS-aktien backade 2,6 procent sedan flygbolaget redovisat ett lyft för antalet passagerare i mars, men en fortsatt betydligt lägre nivå än i mars i fjol.

Spelutvecklaren Evolution Gamings aktie stängde oförändrad. Bolaget ska köpa Big Time Gaming för motsvarande drygt 4,5 miljarder kronor.

FTSE100-index i London backade 0,4 procent. Både DAX-index i Frankfurt och CAC40-index i Paris stängde 0,1 procent ned.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?