A-
A+

Brakförlust för Norwegian

Fortsatt frossa hos det norska lågprisflyget Norwegian, som ändå skriver att de är 'väl positionerade' för framtiden. Arkivbild.
Fortsatt frossa hos det norska lågprisflyget Norwegian, som ändå skriver att de är "väl positionerade" för framtiden. Arkivbild.
EkonomiTT

Annons

Annons

Flygbolaget Norwegian sliter med pandemieffekter. Trots det tror bolaget att de är "väl positionerade" för framtida tillväxt. Företaget har genomfört en rekonstruktion och hämtat in kapital om sex miljarder kronor.

"Andra kvartalets resultat visar en tydlig förbättring av företagets finansiella situation på grund av lägre driftkostnader, en lyckad rekonstruktion, samt en gradvis upptrappning av flygningar på grund av ökad efterfrågan", säger koncernchefen Geir Karlsen.

De operativa intäkterna minskade med 92 procent jämför med första halvåret 2020, och landade på 592 miljoner kronor. Rörelseresultaten visade ett underskott på 2,2 miljarder kronor första halvåret i år, vilket fortfarande är en förbättring jämfört med underskottet på 5,1 miljarder kronor samma period förra året.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!