A-
A+

Clinton: Carlson en "nyttig idiot" för Putin

Den högerradikale journalisten Tucker Carlson under ett tal i Florida i december. Arkivbild.
Den högerradikale journalisten Tucker Carlson under ett tal i Florida i december. Arkivbild.
RysslandTT-AFP

Hillary Clinton kallar den amerikanske högerradikale journalisten Tucker Carlson för en "nyttig idiot" som hjälper Vladimir Putin att sprida lögner genom sin intervju med den ryske presidenten.

Genom honom kan han fortsätta att ljuga om vad hans mål är i Ukraina och vad han tänker sig ska hända.

Tucker Carlsons intervju med den ryske presidenten Vladimir Putin ska ha pågått i två timmar och sänds vid midnatt natten mot fredagen svensk tid.

Tidigare utrikesministern Hillary Clinton kallar Carlson för en "nyttig idiot" för Putin.

Han säger saker som inte är sanna, han upprepar Vladimir Putins lögner om Ukraina, säger hon i en intervju med amerikanska MSNBC News.

Carlson var tidigare en känd profil vid amerikanska Fox News, men fick sparken i april fjol. Han har stått tidigare presidenten Donald Trump nära och är starkt emot USA:s militära hjälp till Ukraina.

På något sätt – efter att ha sparkats från så många tv-stationer i USA skulle det inte förvåna mig om han skulle få ett kontrakt med en rysk station, säger Hillary Clinton.

Carlson är känd för att upprepade gånger ha försvarat Putin sedan Ryssland inledde sin fullskaliga invasion av Ukraina, och även för att ha spritt konspirationsteorier och falska uppgifter om bland annat covid-19 och Kapitolium-stormningen i USA.

Han är den första västerländska journalist som har fått intervjua Rysslands president Vladimir Putin sedan Ukrainakriget började.

Sedan Tucker Carlson fick sparken har han sänt program på X, tidigare Twitter, och även skapat en egen sajt med bland annat videoinslag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.