News55

Danmark inleder förbudsprocess mot Bandidos

Artikelbild
Danmarks justitiminister Peter Hummelgaard (S) talar på en pressträff om beslutet att försöka få det kriminella gänget Bandidos förbjudet. (Foto: Thomas Traasdahl/Scanpix/Ritzau/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 10 apr. 2024

I Danmark inleds nu processen för att förbjuda det kriminella gänget Bandidos. På sikt vill justitieminister Peter Hummelgaard (S) få fler gäng förbjudna. – Kriminella grupper ska inte kunna gömma sig bakom grundlagen, säger han vid en pressträff. Sedan…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I Danmark inleds nu processen för att förbjuda det kriminella gänget Bandidos. På sikt vill justitieminister Peter Hummelgaard (S) få fler gäng förbjudna.

Kriminella grupper ska inte kunna gömma sig bakom grundlagen, säger han vid en pressträff.

Sedan tidigare har det kriminella gänget Loyal to Familia förbjudits, efter en lång rättsprocess som till slut av gjordes i Danmarks högsta domstol. Advokat Michael Juul Eriksen, som då företrädde Loyal to Familia och nu har tagit på sig att föra Bandidos talan, förutspår en ännu mer komplicerad process den här gången.

Den här saken blir mycket mer omfattande, säger han.

Bandidos är en äldre gruppering och har avdelningar och klubbhus på flera platser runtom i landet. Så sent som under tisdagen dömdes två personer med Bandidoskoppling för ett mord.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS