A-
A+

De fann varandra i "Mästarnas mästare"

Säsong 16 av 'Mästarnas mästare' drar i gång på söndag den 4 februari. Med i programmet är bland andra Joel Lundqvist, Anja Pärson och Sebastian Larsson. Pressbild.
Säsong 16 av "Mästarnas mästare" drar i gång på söndag den 4 februari. Med i programmet är bland andra Joel Lundqvist, Anja Pärson och Sebastian Larsson. Pressbild.
TvTT

"Mästarnas mästare" är tillbaka med nya idrottsstjärnor, ett helt nytt koncept – och en rykande färsk "bromance".

Vi kände igen oss i varandra, säger fotbollsstjärnan Sebastian Larsson om ishockeystjärnan Joel Lundqvist.

Sebastian Larsson och Joel Lundqvist under den traditionsenliga grenen jägarvila. Pressbild.
Sebastian Larsson och Joel Lundqvist under den traditionsenliga grenen jägarvila. Pressbild.
Sebastian Larsson om 'Mästarnas mästare': 'Det är ett av de program man följt allra mest och något jag alltid sagt att det hade varit roligt att testa på.' Pressbild.
Sebastian Larsson om "Mästarnas mästare": "Det är ett av de program man följt allra mest och något jag alltid sagt att det hade varit roligt att testa på." Pressbild.

Två grupper har blivit till en, och tio deltagare har minskats till nio. Det är bara början på det nya koncept som gäller för den 16:e säsongen av "Mästarnas mästare".

Från programstartens början hela vägen tills finalen gäller de totala poäng som deltagarna plockar i de olika grenarna. Dessutom har en utslagstävling introducerats för att avgöra vem som hamnar i den fruktade nattduellen.

Sebastian Larsson, tidigare landslagskapten i fotboll med 133 landskamper, är en av årets nio deltagare – och positiv till programmets förändring.

Kontentan med det här konceptet var att det tävlades om allt rakt igenom. Det var skönt att slippa hamna i situationen att man skulle välja någon till en nattduell. Jag gillade att det var tävling hela tiden, säger 38-åringen som avslutade sin fotbollskarriär i AIK 2023.

Nyskapad vänskap

Under inspelningen delade Larsson rum med ishockeystjärnan Joel Lundqvist, en duo som visade sig ha mycket gemensamt.

Vi fann varandra väldigt tidigt och klickade väldigt bra. Vi kände väl igen oss själva i varandra – hur vi tänkt och vilka roller vi har haft i våra karriärer. Om en av oss beskrev en situation under karriären kunde den andra snabbt känna igen sig. Han är en fantastisk person.

Är det en vänskap som kan fortsätta även utanför programmet?

Det tror jag definitivt. Det är jag alldeles säker på.

Äventyrarens bedrifter imponerade

På frågan vem Sebastian Larsson såg som sin största konkurrent under tävlingen så nämner han just Joel Lundqvist. Störst intryck gjorde dock äventyraren Johanna Davidsson när hennes prestationer visades upp för resten av deltagarna.

Henne visste jag kanske minst om inför programmet men när man fick höra om hennes story så blev man väldigt imponerad. Det låg så långt ifrån det en själv har hållit på med i lagsport.

Det första programmet av "Mästarnas mästare" släpps på SVT söndagen den 4 februari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.