A-
A+

Djokovic och Nadal spelar i ny Saudi-turnering

Världsettan Novak Djokovic är en av spelarna som deltar i den nya uppvisningsturneringen i Saudiarabien.
Världsettan Novak Djokovic är en av spelarna som deltar i den nya uppvisningsturneringen i Saudiarabien.
TennisTT-AP

Världsettan Novak Djokovic, Rafael Nadal, Carlos Alcaraz och den nye Australian Open-mästaren Jannik Sinner är fyra av tennisens toppspelare som kommer att delta i en ny uppvisningsturnering som ska hållas i Saudiarabien.

Daniil Medvedev och Holger Rune är de andra två spelar som medverkar. Samtliga utom danske Rune har minst en grand slam-titel på sitt cv.

Turneringen, som spelas i huvudstaden Riyad, har döpts till "6 Kings slam" och kommer att gå av stapeln i oktober.

Nadal meddelade så sent som i januari att han utsetts till ambassadör för det saudiska tennisförbundet.

Förra året blev det klart ATP-finalerna för U21-spelare hålls i saudiska staden Jidda fram till 2027. Det har också förekommit omfattande spekulationer kring att flytta WTA-slutspelet dit, men hittills har inget sådant beslut fattats.

I somras sade WTA-toppen Steve Simon att Saudiarabien fortfarande dras med "tonvis av problem" gällande rättigheter för kvinnor och HBTQ-personer.

Saudiarabien, som storsatsar inom flera olika sporter, kritiseras återkommande för bristande mänskliga rättigheter. Människorättsgrupper som Amnesty International och Human Rights Watch (HRW) anklagar regelbundet Saudiarabien för godtyckliga gripanden, tortyr och dödsstraff, som även döms ut för barn.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.