Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 03 mars 2024Publicerad: 03 mars 2024

Nyförvärven frälste Djurgården i stormötet mot IFK Göteborg. Tobias Gulliksen och Deniz Hümmet gjorde varsitt mål när Djurgården vann med 3–0 och avancerade till kvartsfinal i svenska cupen. Ett decimerat Degerfors tog en skrällpoäng borta mot Elfsborg…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Djurgården till kvartsfinal – Degerfors skrälldeJonas Ekströmer/TTDjurgårdens målskytt Tobias Gulliksen i kamp med IFK Göteborgs Thomas Santos.FotbollTTNyförvärven frälste Djurgården i stormötet mot IFK Göteborg.Tobias Gulliksen och Deniz Hümmet gjorde varsitt mål när Djurgården vann med 3–0 och avancerade till kvartsfinal i svenska cupen.Ett decimerat Degerfors tog en skrällpoäng borta mot Elfsborg och är också överraskande vidare. Adam Ihse/TTDegerfors Adi Fisic jublar efter att ha skickat Degerfors till kvartsfinal i svenska cupen. Malmö FF och AIK blev de två övriga lagen som gick vidare från gruppspelet på söndagen. På Tele2 arena blåstes stormötet Djurgården–IFK Göteborg i gång trots tjock bengalrök över planen – och efter 40 sekunder insåg domaren Joakim Östling att det inte skulle fungera. Det blev nästan en halvtimmes väntan på att röken skulle skingras. Båda lagen stod på sex poäng inför avgörandet, men Djurgårdens bättre målskillnad gjorde att kryss räckte för hemmalaget. Tobias Gulliksen, den 20-årige mittfältstalangen från Bodø/Glimt, startade matchen för Djurgården som dominerade första halvlek – dock utan att få utdelning. Den kom i stället efter paus då Gulliksen och Djurgården avgjorde.Snabba mål Gulliksen slog till i den 76:e minuten när han snyggt vek in 1–0 i bortre hörnet från straffområdesgränsen. Bara minuten senare drog Göteborgs mittback Adam Carlén på sig sitt andra gula kort och visades ut. I 81:a minuten tråcklade Deniz Hümmet, nyförvärvet från Kalmar, in 2–0. Hans tredje mål på tre matcher. Det kom ett 3–0-mål också på en jättetavla av Göteborgs målvakt Tobias Dahlberg. Han sparkade hål i luften på Djurgårdens Besard Sabovics förlupna boll från egen planhalva. Elfsborg, fjolårets allsvenska tvåa, var piskat att vinna hemma på Borås arena över Degerfors, som åkte ur allsvenskan i fjol just i Borås. För Degerfors räckte det med en poäng. Degerfors tog en tidig ledning när Karim Mammar nickade in 1–0 efter en kvart. Nio minuter in i andra halvlek fick Degerfors Bernardo Morgado rött kort – och det tog inte lång tid innan Elfsborg kunde vända. Simon Hedlund nickade in kvitteringen i 64:e minuten och bara ett par minuter senare bröstade han in ledningsmålet.”Förstod inte” Elfsborg tog över helt och när alla väntade på ännu ett hemmamål slog i stället Degerfors och inhopparen Adi Fisic till. På tilläggstid, i 92:a minuten, styrde Fisic in 2–2 med huvudet och skrällavancemanget var ett faktum.Jag förstod inte vad som hänt men så såg jag hela laget fira, säger Fisic till Värmlands Folkblad. Malmö FF nådde bara 1–1 mot Varberg trots mängder med målchanser. Det som hamnade i fokus blev dock det stökiga slutet med två utvisningar. Varbergs målskytt Azeez Temitope Yusuf visades ut i 87:e minuten för en skallning och i tumultet som uppstod slog Malmös Martin Olsson motståndaren Robin Tranberg i ansiktet och fick också rött kort. MFF:s backveteran riskerar en lång avstängning. AIK behövde en poäng borta mot Kalmar på Fredriksskans för att vinna gruppen och grejade det med ett 1–1-resultat. De två återstående kvartsfinallagen blir klara på måndagskvällen.Göran Sundberg/TTFakta: Klara för kvartsfinal TTTT + Djurgården, 9 poäng. + Malmö FF, 7 poäng (+10 i målskillnad). + Brommapojkarna, 7 poäng (+4). + AIK, 7 poäng (+3). + Halmstad, 7 poäng (+2). + Degerfors, 5 poäng (+5). De fyra poängmässigt bästa lagen får hemmaplansfördel i kvartsfinalerna nästa helg. Lottningen görs efter de avslutande matcherna på måndagskvällen.