Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 10 mars 2024Publicerad: 10 mars 2024

Djurgården är vidare i svenska cupen efter seger med 3–0 i kvartsfinalen mot Degerfors. I semifinalen väntar Stockholmsderby mot AIK. – Att spela derby i en semifinal, det kan inte bli roligare, säger Besard Sabovic i TV4 Play. Mållöst efter första 45 m…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Djurgården vidare – nu väntar StockholmsderbyChristine Olsson/TTJubel efter 2–0 av Djurgårdens Besard Sabovic.FotbollTTDjurgården är vidare i svenska cupen efter seger med 3–0 i kvartsfinalen mot Degerfors. I semifinalen väntar Stockholmsderby mot AIK.Att spela derby i en semifinal, det kan inte bli roligare, säger Besard Sabovic i TV4 Play. Mållöst efter första 45 minuterna. Då kom Djurgården ut med ett betydligt vassare anfallsspel efter pausen, och Degerfors lyckades inte hålla emot.Jag tycker vi är dominanta från första minut till sista. Vi kunde ha gjort något tidigare mål och satt spiken i kistan, men jag tycker vi är dominanta och spelar fin fotboll, säger Sabovic, som blev målskytt i matchen. Det tog inte ens två minuter på den andra halvleken förrän Marcus Danielson kunde skicka in 1–0, och strax därpå var man också nära att utöka ledningen mot ett nedtryckt bortalag. 2–0 kom i stället drygt 20 minuter senare efter ett snyggt avslut av Sabovic, och med bara minuter kvar av ordinarie speltid satte Oskar Fallenius 3–0.”Förlorar matchen rättvist”Det är inte så mycket att säga. Vi förlorar matchen rättvist även om vi hänger i under första halvlek. När de får 1–0 så tidigt och även 2–0 så är det klart att luften går ur oss, säger Degerforstränaren William Lundin. Nu väntar derby mot AIK i cupsemin för Djurgården.Skitkul, verkligen. Det är en dröm för oss alla att spela derbyn och att spela derby i en semifinal – det kan inte bli roligare. Vi ser fram emot det väldigt mycket, säger Sabovic.Malmö vände underläge I Malmö fick Norrköping en drömstart på kvartsfinalen. Redan i den andra minuten kunde Carl Björk göra 1–0 för gästerna, men Malmö skulle komma tillbaka. Sebastian Jørgensen satte kvitteringen i första halvlek, och i andra halvlek kom Malmös ledningsmål genom en nick av Erik Botheim.Det var en dröm som gick i uppfyllelse, säger Botheim efter sitt mål. Malmö kunde till slut vinna med 5–2. I cupsemifinalen ställs man mot Halmstad.