A-
A+

Dubbelmord i Göteborg – tar höjd för hämnd

Polisen arbetar på platsen, där två personer sköts på lördagskvällen. Bilen har tagits i beslag.
Polisen arbetar på platsen, där två personer sköts på lördagskvällen. Bilen har tagits i beslag.
BrottTT

Polisen utreder om nattens dubbelmord i ett villaområde i sydvästra Göteborg kan ha koppling till tidigare sprängningar. Ingen har ännu gripits.

Vi tittar på risken för vedergällning, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Polis på platsen där två män hittades ihjälskjutna i ett villaområde i Grimmered i sydvästra Göteborg natten mot söndagen.
Polis på platsen där två män hittades ihjälskjutna i ett villaområde i Grimmered i sydvästra Göteborg natten mot söndagen.

Polisen fick in larm om höga smällar vid elvatiden på lördagskvällen. De två männen i 25- respektive 30-årsåldern hittades skjutna utomhus och fördes till sjukhus.

Vi satt inomhus och kollade på tv när vi hörde fyra till sex skott som avlossades i närheten. Strax efter, kanske fem–sju minuter senare, kom poliser och ambulanser i fullt pådrag, säger en boende i området till Göteborgs-Posten.

Flera förhörda

Skjutningen skedde på en gata i ett lugnt villaområde i Grimmered i sydvästra Göteborg. Alldeles bredvid offren stod en bil som nu är tagen i beslag.

De anträffades i närheten av bilen, för mig är det oklart om de satt i bilen när de blev skjutna eller om de stod utanför, säger presstalespersonen Thomas Fuxborg.

Polisens tekniker arbetade på gatan under natten och efter klockan fyra var polisen färdig med brottsplatsundersökningen och avspärrningarna hävdes. Dödsbeskedet kom vid halv sex på söndagsmorgonen.

Flera personer har under dagen hämtats till förhör, men ingen har gripits.

Vi vet fortfarande inte om det är en eller flera skyttar, om de har stått där och väntat eller dykt upp där, säger Fuxborg.

Händelsen utreds som mord och under natten har polisen hört vittnen, samlat in bevis och knackat dörr i området. Ingen är gripen och ingen är misstänkt.

Oklar gängkoppling

Om dådet har någon koppling till gängkriminalitet är oklart. Polisen meddelade först att de inte såg någon säker anknytning till gängmiljö, senare konstaterades att en av de döda är känd av polisen sedan tidigare.

Polisen går nu igenom offrens sista timmar i livet och kartlägger deras umgängeskretsar. Man utreder också om dådet kan ha en koppling till de sprängningar som inträffat i Göteborg den senaste tiden.

Och tar höjd för hämndattacker.

Risken för vedergällning får vi titta på, den risken finns ju alltid. Vi får försöka ta höjd ifall det skulle eskalera, säger Fuxborg.

Uniformerad polis kommer att röra sig i villaområdet under dagen i trygghetsskapande syfte och polisen efterfrågar också tips från personer som kan ha sett eller hört något.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.