Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 16 mars 2024Publicerad: 16 mars 2024

Villa Lidköping är svenska mästare även på herrsidan efter sällan skådad dramatik mot Västerås i ett kokande ABB Arena. Stor hjälte blev fyramålsskytten Christoffer Edlund som satte avgörande 7–6 i förlängningen. – Det här var matchen i mitt liv, säger…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Dubbla SM-guld till Villa efter övertidsdramaJessica Gow/TTVilla jublar efter vinsten i SM-finalen i bandy mot Västerås i ABB Arena.BandyTTVilla Lidköping är svenska mästare även på herrsidan efter sällan skådad dramatik mot Västerås i ett kokande ABB Arena.Stor hjälte blev fyramålsskytten Christoffer Edlund som satte avgörande 7–6 i förlängningen.Det här var matchen i mitt liv, säger han. En sagolik match, konstaterar avgående tränaren Johan Sixtensson, som fick kröna sina tio år i klubben med ett tredje SM-guld och sex raka finaler.Det är svårt att greppa, faktiskt, men jag kunde inte få ett bättre avslut, säger en rörd Sixtensson i SVT:s sändning. Västerås tog ledningen med 2–0, men med tre mål på sju minuter stod Villa för en mäktig vändning i mitten av den första halvleken. 3–2-målet var omdiskuterat. Flera VSK-spelare hävdade att bollen aldrig var inne. Av reprisbilderna att döma såg det misstänkt ut, men en välplacerad domare var säker på sin sak. Med sitt andra mål i matchen såg Martin Hammarberg till att Villa gick till halvtidsvila med ledning 4–2.Slutsekunder I andra halvlek turades lagen om att göra mål. Trots dubbla utvisningar gick västgötarna mot seger med 6–5 efter att ha avvärjt en rad farliga Västeråslägen. Då klev Viktor Spångberg fram och skickade matchen till förlängning med ett distansskott i de absoluta slutsekunderna. Kalla kårar för Villa, som förlorade fjolårets final mot just Västerås i förlängningen. Men bara 90 sekunder in slog Christoffer Edlund till med sitt fjärde mål för kvällen och skärade det efterlängtade guldet efter två raka finalförluster.”Enormt starka”Vi är enormt starka. Vi får kanske det sjukaste målet jag varit med om i mitt liv emot oss i sista sekunden och det blir förlängning igen, men denna gången var det vår tur. Jag är så himla lycklig, säger han i SVT:s sändning. Även i damernas final blev det guld för Villa Lidköping, det fjärde raka i ordningen. Också där stod Västerås för motståndet.